Stern schadeherstel kiest voor kalibratiesysteem DAS 3000

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De medewerkers van Stern schadeherstel krijgen uitleg over DAS 3000. (Foto: Stern)

De schadeherstelvestigingen van Stern beschikken vanaf medio maart over een Bosch DAS 3000 Adas-kalibratiesysteem, die gepresenteerd zouden worden op het afgelaste Autotechnica. In totaal gaat het om dertien nieuwe kalibratiesystemen. Dit maakt Bosch vandaag.

Stern telt in totaal 16 vestigingen en werkt al jaren samen met Bosch. Als toeleverancier beschikt Bosch over fabrieksdata wat voor schadehersteller Stern belangrijk is. Deze werkzaamheden vinden plaats conform de fabrieksvoorschriften, geeft Guus Baris, directeur schadeherstel van Stern aan. “Daarom is het belangrijk dat we de ADAS op de herstelde voertuigen kunnen kalibreren met de oorspronkelijke data. Met de DAS 3000 en het KTS-diagnosetoestel beschikken we over de juiste tools.”

Training

Alle medewerkers van Stern schadeherstel krijgen een training over het gebruik van de DAS 3000 in het opleidingscentrum van Nijboer Blijstra Techniek in Putten. De DAS 3000 is voorzien van een geïntegreerd 3D-camerameetsysteem en multifunctioneel kalibratiebord voor camera- en radarkalibratie. Dankzij geïntegreerde camera’s en software wordt de afstand ten opzichte van het voertuig automatisch gemeten. De uitlijning op de achteras gebeurt volledig digitaal. De universele inzetbaarheid en snellere kalibratieprocedure moeten voor een optimale terugverdientijd zorgen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Stern schadeherstel kiest voor kalibratiesysteem DAS 3000 | Automotive Online

Stern schadeherstel kiest voor kalibratiesysteem DAS 3000

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De medewerkers van Stern schadeherstel krijgen uitleg over DAS 3000. (Foto: Stern)

De schadeherstelvestigingen van Stern beschikken vanaf medio maart over een Bosch DAS 3000 Adas-kalibratiesysteem, die gepresenteerd zouden worden op het afgelaste Autotechnica. In totaal gaat het om dertien nieuwe kalibratiesystemen. Dit maakt Bosch vandaag.

Stern telt in totaal 16 vestigingen en werkt al jaren samen met Bosch. Als toeleverancier beschikt Bosch over fabrieksdata wat voor schadehersteller Stern belangrijk is. Deze werkzaamheden vinden plaats conform de fabrieksvoorschriften, geeft Guus Baris, directeur schadeherstel van Stern aan. “Daarom is het belangrijk dat we de ADAS op de herstelde voertuigen kunnen kalibreren met de oorspronkelijke data. Met de DAS 3000 en het KTS-diagnosetoestel beschikken we over de juiste tools.”

Training

Alle medewerkers van Stern schadeherstel krijgen een training over het gebruik van de DAS 3000 in het opleidingscentrum van Nijboer Blijstra Techniek in Putten. De DAS 3000 is voorzien van een geïntegreerd 3D-camerameetsysteem en multifunctioneel kalibratiebord voor camera- en radarkalibratie. Dankzij geïntegreerde camera’s en software wordt de afstand ten opzichte van het voertuig automatisch gemeten. De uitlijning op de achteras gebeurt volledig digitaal. De universele inzetbaarheid en snellere kalibratieprocedure moeten voor een optimale terugverdientijd zorgen.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.