Vakantiegangers stranden het vaakst met lekke band

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De wegenwacht is tijdens de zomer ook in vakantiegebieden. (Foto: ANWB)

Het afgelopen weekend zijn er bij de ANWB alarmcentrale 28 duizend telefoontjes binnengekomen. Het weekend daarvoor waren dat er 30 duizend. Zo meldt de ANWB. Veruit de meeste pechmeldingen zijn afkomstig uit Frankrijk. “Dat land staat nog steeds met stip op één. Voor veel Nederlanders blijft Frankrijk het ideale autovakantieland”, aldus Annelies Tichelaar, woordvoerder van de ANWB. Na Frankrijk zijn Duitsland, Italië en België populaire plekken voor een autovakantie, aldus de ANWB. Volgens de organisatie ligt het aantal meldingen vooralsnog op hetzelfde niveau als het jaar daarvoor. De vakantieperiode is nog in volle gang en de ANWB houdt rekening met nog een aantal drukke dagen op de snelweg. 

Geen reserveband

Een lekke band is één van de meest voorkomende pechgevallen waarmee vakantiegangers langs de weg komen te staan. Bijkomende probleem is vaak het ontbreken van een reserveband. In de top 5 van pechgevallen in Europa staan ook: motorstoringen, indicatielampjes op het dashboard die een storing melden, startproblemen en problemen met de carrosserie.

Om mensen met pech weer snel verder te kunnen helpen heeft de ANWB huurauto’s achter de hand. En in drukbezochte landen, zoals Frankrijk en Italië, rijdt de ANWB rond met 16 wegenwachtauto’s, waarvan 12 in Frankrijk en 4 in Italië.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.