ANWB komt met accucheck

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De ANWB introduceert een check voor accupakketten van elektrische auto’s. Het werkt daarvoor samen met het Oostenrijkse Aviloo, dat een accucheck heeft ontwikkeld.

Uit eigen onderzoek blijkt dat een kwart van de ANWB-leden zich zorgen maakt over kwaliteit en de levensduur van een accu van een elektrische auto. “Wij vinden het belangrijk dat leden een goed inzicht krijgen in de conditie van het accupakket van hun elektrische auto. De check kan een extra stimulans zijn voor leden die de aanschaf van een tweedehands elektrische auto overwegen”, schrijft de ANWB.

In het Klimaatkakkoord is een verplichte batterijcheck opgenomen.De accu is vaak niet uit te lezen, concludeerde TNO naar aanleiding van eigen onderzoek.

De ANWB vermeldt op de eigen site welke modellen in aanmerking komen voor de check. Veel van de meest verkochte EV’s zitten daar tussen, maar er ontbreken er ook nog veel, zoals de EV’s van MG en Stellantis. De bond werkt aan uitbreiding van het aanbod, meldt het aan Automotive.

Garantieverzekeraar Autotrust (onderdeel Bovemij) biedt sinds januari 2022 een speciale garantie aan voor accudegradatie, maar doet dat zonder eerst de accu te testen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

ANWB komt met accucheck | Automotive Online

ANWB komt met accucheck

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

De ANWB introduceert een check voor accupakketten van elektrische auto’s. Het werkt daarvoor samen met het Oostenrijkse Aviloo, dat een accucheck heeft ontwikkeld.

Uit eigen onderzoek blijkt dat een kwart van de ANWB-leden zich zorgen maakt over kwaliteit en de levensduur van een accu van een elektrische auto. “Wij vinden het belangrijk dat leden een goed inzicht krijgen in de conditie van het accupakket van hun elektrische auto. De check kan een extra stimulans zijn voor leden die de aanschaf van een tweedehands elektrische auto overwegen”, schrijft de ANWB.

In het Klimaatkakkoord is een verplichte batterijcheck opgenomen.De accu is vaak niet uit te lezen, concludeerde TNO naar aanleiding van eigen onderzoek.

De ANWB vermeldt op de eigen site welke modellen in aanmerking komen voor de check. Veel van de meest verkochte EV’s zitten daar tussen, maar er ontbreken er ook nog veel, zoals de EV’s van MG en Stellantis. De bond werkt aan uitbreiding van het aanbod, meldt het aan Automotive.

Garantieverzekeraar Autotrust (onderdeel Bovemij) biedt sinds januari 2022 een speciale garantie aan voor accudegradatie, maar doet dat zonder eerst de accu te testen.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.