Noodweer Italië: ANWB stuurt noodteam, SOS busvervoer, Oostendorp auto’s

Schade • Bij alarmcentrale SOS International zijn al 200 auto’s aangemeld die niet meer terug kunnen rijden.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Afgelopen week zijn vele vakantiegangers in de buurt van het Gardameer in Noord-Italië getroffen door het noodweer, waarbij met name grote schade optrad door hagelstenen. Alarmcentrale SOS International meldt dat er 1.500 meldingen binnenkwamen. Meer dan 200 auto’s van verzekerden die met SOS International contact hebben gezocht, zijn zo ernstig beschadigd, dat terugrijden naar Nederland onmogelijk was.

Normaal gesproken wordt de schade dan gerepareerd, of er wordt een vervangende auto geregeld, meldt de alarmcentrale. Door het grote aantal schadegevallen was dit in veel gevallen niet mogelijk. Voor vakantiegangers die niet meer zelf naar huis kunnen rijden heeft SOS International daarom vervangend busvervoer geregeld voor zo’n 500 mensen.

Vervangend vervoer

Oostendorp Autogroep, dealer van Toyota, Mazda, Hyundai, Suzuki en Mitsubishi, heeft al een trailer met vervangende auto’s naar vakantiegangers gestuurd, meldt het Brabants Dagblad. Direct na de hagelbuien zocht het bedrijf zelf al contact. Het volledige klantenbestand kreeg een mail met de vraag of iemand gedupeerd was in Italië. “Via een formulier konden klanten reageren”, legt een medewerker uit. Er waren heel wat gesneuvelde voorruiten en panoramadaken, die niet snel lokaal gerepareerd konden worden.

Daarom besloot het bedrijf zelf een trailer met vervangende auto’s naar Italië te sturen. Het is de bedoeling dat die morgen arriveert. “We hebben meerdere mails gehad en daaruit een selectie gemaakt. We helpen bij de echte noodgevallen en nemen getroffen auto’s, bagage of caravans mee terug.”

Ook de Pon Retail Groep stuurde een team naar Italië. In samenwerking met Volkswagen Nederland en leasemaatschappij VWPFS werden drie monteurs met twee bussen op pad gaan naar Italië. De verwachting is dat de monteurs een week bezig zijn met het vervangen van de ruiten, zodat alle klanten hun reis kunnen voortzetten.

ANWB

De ANWB Alarmcentrale stuurt een team van drie hulpverleners naar het Gardameer om ter plekke noodreparaties uit te voeren aan auto’s met zware hagelschade. Het doel is om gestrande reizigers te helpen en hen veilig terug te laten rijden naar Nederland, aangezien lokale garages en schadeherstelbedrijven momenteel overbelast zijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Noodweer Italië: ANWB stuurt noodteam, SOS busvervoer, Oostendorp auto’s | Automotive Online

Noodweer Italië: ANWB stuurt noodteam, SOS busvervoer, Oostendorp auto’s

Schade • Bij alarmcentrale SOS International zijn al 200 auto’s aangemeld die niet meer terug kunnen rijden.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

Afgelopen week zijn vele vakantiegangers in de buurt van het Gardameer in Noord-Italië getroffen door het noodweer, waarbij met name grote schade optrad door hagelstenen. Alarmcentrale SOS International meldt dat er 1.500 meldingen binnenkwamen. Meer dan 200 auto’s van verzekerden die met SOS International contact hebben gezocht, zijn zo ernstig beschadigd, dat terugrijden naar Nederland onmogelijk was.

Normaal gesproken wordt de schade dan gerepareerd, of er wordt een vervangende auto geregeld, meldt de alarmcentrale. Door het grote aantal schadegevallen was dit in veel gevallen niet mogelijk. Voor vakantiegangers die niet meer zelf naar huis kunnen rijden heeft SOS International daarom vervangend busvervoer geregeld voor zo’n 500 mensen.

Vervangend vervoer

Oostendorp Autogroep, dealer van Toyota, Mazda, Hyundai, Suzuki en Mitsubishi, heeft al een trailer met vervangende auto’s naar vakantiegangers gestuurd, meldt het Brabants Dagblad. Direct na de hagelbuien zocht het bedrijf zelf al contact. Het volledige klantenbestand kreeg een mail met de vraag of iemand gedupeerd was in Italië. “Via een formulier konden klanten reageren”, legt een medewerker uit. Er waren heel wat gesneuvelde voorruiten en panoramadaken, die niet snel lokaal gerepareerd konden worden.

Daarom besloot het bedrijf zelf een trailer met vervangende auto’s naar Italië te sturen. Het is de bedoeling dat die morgen arriveert. “We hebben meerdere mails gehad en daaruit een selectie gemaakt. We helpen bij de echte noodgevallen en nemen getroffen auto’s, bagage of caravans mee terug.”

Ook de Pon Retail Groep stuurde een team naar Italië. In samenwerking met Volkswagen Nederland en leasemaatschappij VWPFS werden drie monteurs met twee bussen op pad gaan naar Italië. De verwachting is dat de monteurs een week bezig zijn met het vervangen van de ruiten, zodat alle klanten hun reis kunnen voortzetten.

ANWB

De ANWB Alarmcentrale stuurt een team van drie hulpverleners naar het Gardameer om ter plekke noodreparaties uit te voeren aan auto’s met zware hagelschade. Het doel is om gestrande reizigers te helpen en hen veilig terug te laten rijden naar Nederland, aangezien lokale garages en schadeherstelbedrijven momenteel overbelast zijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.