‘Wereldwijd 63 procent meer EV’s en PHEV’s verkocht’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het elektrische succesnummer van Nissan: de Leaf (foto: Nissan)

Dit concludeert financieel persbureau Bloomberg op basis van eigen onderzoek.

Het aantal registraties van EV’s en PHEV’s lag in het derde kwartaal 23 procent hoger dan in het kwartaal ervoor. Bloomberg verwacht dat het totaal aantal dit jaar voor het eerst uitkomt boven de miljoen.

electric vehicle sales bloomberg 2017 q3

Meer dan de helft van het aantal auto’s met een deels of volledig elektrische aandrijflijn werd afgeleverd in China. Europa volgt met 24 procent op plek twee. Acea wees er vorige maand op dat het voor Europa noodzakelijk is om met fiscale stimuleringsregelingen te komen, wil de verkoop van EV’s echt goed van de grond komen.

De internationale auto-industrie moet haast maken met de ontwikkeling van elektrisch aangedreven auto’s, nu de Chinese overheid een quotum heeft aangekondigd: in 2019 moet 10 procent van de nieuw verkochte auto’s daar EV of PHEV zijn. “China legt een sterke focus op het stimuleren van EV’s”, concludeert ook onderzoeker Aleksandra O’Donovan van Bloomberg New Energy Finance. “Een van de redenen is de zware luchtvervuiling in de steden, maar het gaat ook om het stimuleren van de eigen industrie, die op basis van de ervaringen in China internationaal de concurrentie aan kan gaan.”

electric vehicle sales 2 bloomberg 2017 q3

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.