Allparts lanceert ev-pro concept voor universelen

Jeroen Vos Jeroen Vos
De trainingen en opleidingen van het ev-pro concept leiden tot gekwalificeerd personeel voor het onderhoud van elektrische auto's en plug-in hybrides bij universele autobedrijven. (Foto: Shutterstock)

Grossiersorganisatie Allparts Nederland heeft het ev-pro concept gelanceerd voor universele autobedrijven. Het concept is ontwikkeld voor autobedrijven die gespecialiseerd zijn of zich willen richten op onderhoud en verkoop van elektrische auto’s en plug-in hybrides. Dat maakt de grossiersorganisatie vandaag bekend. Opleidingsinstituut GMTO verzorgt de trainingen en opleidingen voor garagebedrijven die zich bij het concept aansluiten, zo bevestigt eigenaar John Philips van GMTO.

Automonteurs van deelnemende garagebedrijven worden aan de hand van trainingen en opleidingen, die voldoen aan de NEN 9140 normering, klaargestoomd om veilig onderhoud te verrichten aan elektrische auto’s, vertelt Philips. “Autobedrijven hebben technisch gekwalificeerd personeel nodig die kunnen werken met hoogvoltagesystemen, zoals een accupakket. En natuurlijk aan de slag gaan met bijbehorende equipment zoals een multimeter en handgereedschap dat geschikt is voor werken aan hoogspanningsystemen”, aldus Philips. GMTO is niet het enige opleidingsinstituut dat betrokken is bij een concept voor elektrische auto’s. Zo lanceerden Autoniveau en Innovam eerder het kennisplatform Edge Mobility.

Occasionmodule

Naast de scholing van de technici kunnen autobedrijven die zich aangesloten hebben bij het concept binnenkort gebruik maken van een occasionmodule. Philips ziet in de module met name voor de verkoop van elektrische en hybride occasions een meerwaarde. Zo is het de bedoeling dat van alle elektrische auto’s en hybrides een keuringsrapport wordt opgemaakt voor verkoop, waarbij met name de hoogvoltagesystemen goed gekeurd worden. Hierdoor krijgt de consument inzicht in de onderhoudsgeschiedenis en een actueel accurapport.

Volgens Freek Blekxtoon, directeur Allparts Nederland, krijgen universelen ook ondersteuning op marketing. “We reiken marketingtools aan om de ev en hybride specialisatie onder de aandacht van geïnteresseerden te brengen. Zo bied je als autobedrijf een totaalpakket aan voor consumenten”, aldus Blekxtoon.

Inmiddels hebben 33 autobedrijven zich via de grossiers van de grossiersformule Allparts aangesloten bij het ev-pro concept, waarvan medewerkers trainingen en opleidingen hebben gevolgd bij het opleidingsinstituut van Philips. De grossiersformule werd begin dit jaar gelanceerd door Groupauto Nederland (GAN), dat daarna verder is gegaan als Allparts Nederland.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.