Veldhovens autobedrijf: Na 61 jaar tijd voor andere dingen

Universelen • Personeelsgebrek en gezondheidsproblemen zijn de oorzaken.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Autobedrijf Dingen

Autobedrijf Dingen in Veldhoven heeft vandaag de deur gesloten. De twee broers Arnoud en Alwin Dingen melden dat op de website van het bedrijf. Het bedrijf was aangesloten bij Auto Profijt.

Het bedrijf bestond sinds 1962 en werd opgezet door hun vader. De hoogtijdagen beleefde Autobedrijf Dingen als Fiat-garage in de jaren ’70. “Op een gegeven moment had mijn vader 24 mensen in dienst, waaronder vier vertegenwoordigers die continu op de baan waren om Fiats te verkopen”, vertelt Arnoud Dingen in BN De Stem.

Later namen de twee zoons het bedrijf over. In 1998 raakten ze het dealerschap van Fiat kwijt, dat werd gecompenseerd door dealerschap van Microcar en Ligier. Inmiddels kunnen de broers al weer jaren toe met vier man personeel. Dat is echter steeds lastiger te vinden. BN De Stem noemt ook gezondheidsproblemen als reden om te stoppen.

Arnoud Dingen (57) wordt begin volgend jaar serviceadviseur bij Nefkens in Valkenswaard en Eindhoven. Broer Alwin (51) beraadt zich nog op een nieuwe uitdaging. De broers zijn in gesprek met een potentiële huurder voor hun bedrijfspand in de wijk Oerle van Veldhoven.

Veel dorpsgarages stoppen ermee. De klanten blijven komen, maar de eigenaren vergrijzen en kunnen geen personeel of opvolgers meer vinden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Veldhovens autobedrijf: Na 61 jaar tijd voor andere dingen | Automotive Online

Veldhovens autobedrijf: Na 61 jaar tijd voor andere dingen

Universelen • Personeelsgebrek en gezondheidsproblemen zijn de oorzaken.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Autobedrijf Dingen

Autobedrijf Dingen in Veldhoven heeft vandaag de deur gesloten. De twee broers Arnoud en Alwin Dingen melden dat op de website van het bedrijf. Het bedrijf was aangesloten bij Auto Profijt.

Het bedrijf bestond sinds 1962 en werd opgezet door hun vader. De hoogtijdagen beleefde Autobedrijf Dingen als Fiat-garage in de jaren ’70. “Op een gegeven moment had mijn vader 24 mensen in dienst, waaronder vier vertegenwoordigers die continu op de baan waren om Fiats te verkopen”, vertelt Arnoud Dingen in BN De Stem.

Later namen de twee zoons het bedrijf over. In 1998 raakten ze het dealerschap van Fiat kwijt, dat werd gecompenseerd door dealerschap van Microcar en Ligier. Inmiddels kunnen de broers al weer jaren toe met vier man personeel. Dat is echter steeds lastiger te vinden. BN De Stem noemt ook gezondheidsproblemen als reden om te stoppen.

Arnoud Dingen (57) wordt begin volgend jaar serviceadviseur bij Nefkens in Valkenswaard en Eindhoven. Broer Alwin (51) beraadt zich nog op een nieuwe uitdaging. De broers zijn in gesprek met een potentiële huurder voor hun bedrijfspand in de wijk Oerle van Veldhoven.

Veel dorpsgarages stoppen ermee. De klanten blijven komen, maar de eigenaren vergrijzen en kunnen geen personeel of opvolgers meer vinden.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.