Autobedrijf Frans Vos krijgt bij 100-jarig jubileum predicaat Hofleverancier

Universelen • Het bedrijf wordt sinds 1989 geleid door Anne Evers-Vos, kleindochter van de oprichter.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Autobedrijf Frans Vos

Autobedrijf Frans Vos in Duiven (provincie Gelderland) mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Het bedrijf, dat nu 100 jaar bestaat, kreeg deze onderscheiding afgelopen zaterdag van burgemeester Huub Hieltjes.

De dagelijkse leiding van de onderneming is al een eeuw lang in handen van de familie Vos. Theo Vos begon in 1921 in Duiven achter het huis met de reparatie van auto’s en motorfietsen. In 1923 schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. Hij verzorgde ook de taxidienst in het dorp. In 1958 volgde zijn zoon Frans Vos hem op. Die breidde het bedrijf uit met een takeldienst en schadeherstelbedrijf, dat later weer werd afgebouwd.

In 1980 kwam dochter Anne Evers-Vos in het bedrijf werken, vanaf 1989 is zij de eigenaar.

Af en toe houden familiebedrijven in de autobranche het 100 jaar vol. Dan ontvangen zij het predicaat Koninklijk of Hofleverancier. Zoals Louwman, dat vorige maand ‘Koninklijk’  werd. Het predicaat Hofleverancier is bestemd voor bedrijven van minimaal 100 jaar met een vooraanstaande rol in de regio. Ook moeten deze bedrijven van onbesproken gedrag zijn. Burgemeester Hieltjes reikte zaterdag de bijpassende, door koning Willem-Alexander ondertekende, oorkonde uit aan Autobedrijf Frans Vos.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Autobedrijf Frans Vos krijgt bij 100-jarig jubileum predicaat Hofleverancier | Automotive Online

Autobedrijf Frans Vos krijgt bij 100-jarig jubileum predicaat Hofleverancier

Universelen • Het bedrijf wordt sinds 1989 geleid door Anne Evers-Vos, kleindochter van de oprichter.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Autobedrijf Frans Vos

Autobedrijf Frans Vos in Duiven (provincie Gelderland) mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Het bedrijf, dat nu 100 jaar bestaat, kreeg deze onderscheiding afgelopen zaterdag van burgemeester Huub Hieltjes.

De dagelijkse leiding van de onderneming is al een eeuw lang in handen van de familie Vos. Theo Vos begon in 1921 in Duiven achter het huis met de reparatie van auto’s en motorfietsen. In 1923 schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. Hij verzorgde ook de taxidienst in het dorp. In 1958 volgde zijn zoon Frans Vos hem op. Die breidde het bedrijf uit met een takeldienst en schadeherstelbedrijf, dat later weer werd afgebouwd.

In 1980 kwam dochter Anne Evers-Vos in het bedrijf werken, vanaf 1989 is zij de eigenaar.

Af en toe houden familiebedrijven in de autobranche het 100 jaar vol. Dan ontvangen zij het predicaat Koninklijk of Hofleverancier. Zoals Louwman, dat vorige maand ‘Koninklijk’  werd. Het predicaat Hofleverancier is bestemd voor bedrijven van minimaal 100 jaar met een vooraanstaande rol in de regio. Ook moeten deze bedrijven van onbesproken gedrag zijn. Burgemeester Hieltjes reikte zaterdag de bijpassende, door koning Willem-Alexander ondertekende, oorkonde uit aan Autobedrijf Frans Vos.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.