Monteur neemt autobedrijf VKV Sneek over

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Thom Venema (links) draagt formeel het bedrijf over aan Wouter Alblas.

Monteur Wouter Alblas heeft op 1 januari autobedrijf VKV Sneek overgenomen van Thom Veenema (66). Dit bevestigt Venema aan Automotive.

Venema begon in 1995 in Sneek met een handel in automaterialen. Al snel werd dat uitgebreid met een garagebedrijf. “Mensen kochten die onderdelen, of een carkit, en vroegen dan of we die ook in wilden bouwen. Van het een kwam het ander.” Zo groeide de onderneming uit tot een universeel garagebedrijf met drie monteurs, 2.100 klanten en 1.300 apk’s per jaar.

Wouter Alblas was sinds 2010 monteur bij Volvo Van der Schaaf in Sneek. Hij wilde graag een eigen bedrijf en Veenema zocht een opvolger. “Veel collega’s in de omgeving zijn afgelopen jaren met hun bedrijf gestopt”, vertelt Venema. “Ze kunnen de overstap naar nieuwe technieken niet maken. Wij hebben dat wel gedaan en zijn ook heel goed in diagnose. Ik merk aan Wouter dat hij daar ook juist veel belangstelling voor heeft. Ik ben heel blij met zo’n opvolger.”Lees ook het artikel: Diagnose, uitbesteden of zelf doen?

VKV Automaterialen, dat wordt beleverd door Fource, blijft voorlopig eigendom van Thom Veenema. Het is nog niet besloten of ook dit bedrijf op termijn wordt overgenomen door Alblas.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Monteur neemt autobedrijf VKV Sneek over | Automotive Online

Monteur neemt autobedrijf VKV Sneek over

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Thom Venema (links) draagt formeel het bedrijf over aan Wouter Alblas.

Monteur Wouter Alblas heeft op 1 januari autobedrijf VKV Sneek overgenomen van Thom Veenema (66). Dit bevestigt Venema aan Automotive.

Venema begon in 1995 in Sneek met een handel in automaterialen. Al snel werd dat uitgebreid met een garagebedrijf. “Mensen kochten die onderdelen, of een carkit, en vroegen dan of we die ook in wilden bouwen. Van het een kwam het ander.” Zo groeide de onderneming uit tot een universeel garagebedrijf met drie monteurs, 2.100 klanten en 1.300 apk’s per jaar.

Wouter Alblas was sinds 2010 monteur bij Volvo Van der Schaaf in Sneek. Hij wilde graag een eigen bedrijf en Veenema zocht een opvolger. “Veel collega’s in de omgeving zijn afgelopen jaren met hun bedrijf gestopt”, vertelt Venema. “Ze kunnen de overstap naar nieuwe technieken niet maken. Wij hebben dat wel gedaan en zijn ook heel goed in diagnose. Ik merk aan Wouter dat hij daar ook juist veel belangstelling voor heeft. Ik ben heel blij met zo’n opvolger.”Lees ook het artikel: Diagnose, uitbesteden of zelf doen?

VKV Automaterialen, dat wordt beleverd door Fource, blijft voorlopig eigendom van Thom Veenema. Het is nog niet besloten of ook dit bedrijf op termijn wordt overgenomen door Alblas.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.