Jaco Knoop start Autobedrijf Hofplein door

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Hofplein was in de laatste jaren lid van Cars&Joy. (Foto: Hofplein)

Jaco Knoop heeft het in april failliet verklaarde Autobedrijf Hofplein in Vianen doorgestart. Hofplein was tot 2014 Opel-dealer en werd daarna lid van Cars&Joy, dat er eerder dit jaar mee stopte. Het bedrijf is tijdens het faillissement gewoon open gebleven.

Schuiven

Knoop wil in eerste instantie zo snel mogelijk de werkplaats weer gevuld hebben. Hij ziet kansen. “Het bedrijf heeft zich heel lang voornamelijk op Opel gericht, wij kiezen nu een universele koers.” Knoop heeft bij de opstart veel aan de andere bedrijven. “Wij hebben in de omliggende vestigingen alle kennis en apparatuur zitten. En we kunnen schuiven in het werkaanbod, wat met de momenteel oplopende wachttijden gunstig is”, vertelt Knoop.

Over de invulling van de showroom moet nog een beslissing genomen worden. Knoop wil in de komende jaren groeien met de verkoop van occasions. “Maar dat doen we stapsgewijs. Met Hofplein, waar occasionverkoop de laatste jaren belangrijk was, kunnen we als groep een stap maken.” 

Lokale uitstraling

Naast Hofplein behoren ook Van der Sluijs Auto’s in Driebergen en Zeist, Garage Remco Linnebank in Houten, de Bosch Car Service-garage in Den Dolder en Autobedrijf Vrielo in Nieuwegein tot de groep. Het bedrijf behoudt de naam Hofplein en twee medewerkers komen in dienst bij Knoop. “Ik vind het voor een universeel bedrijf belangrijk dat het een sterke lokale binding heeft en daar hoort een lokale uitstraling bij. Onze mensen moeten de klanten kennen en andersom moeten zij onze bedrijven en medewerkers kennen”, aldus Knoop.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Jaco Knoop start Autobedrijf Hofplein door | Automotive Online

Jaco Knoop start Autobedrijf Hofplein door

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Hofplein was in de laatste jaren lid van Cars&Joy. (Foto: Hofplein)

Jaco Knoop heeft het in april failliet verklaarde Autobedrijf Hofplein in Vianen doorgestart. Hofplein was tot 2014 Opel-dealer en werd daarna lid van Cars&Joy, dat er eerder dit jaar mee stopte. Het bedrijf is tijdens het faillissement gewoon open gebleven.

Schuiven

Knoop wil in eerste instantie zo snel mogelijk de werkplaats weer gevuld hebben. Hij ziet kansen. “Het bedrijf heeft zich heel lang voornamelijk op Opel gericht, wij kiezen nu een universele koers.” Knoop heeft bij de opstart veel aan de andere bedrijven. “Wij hebben in de omliggende vestigingen alle kennis en apparatuur zitten. En we kunnen schuiven in het werkaanbod, wat met de momenteel oplopende wachttijden gunstig is”, vertelt Knoop.

Over de invulling van de showroom moet nog een beslissing genomen worden. Knoop wil in de komende jaren groeien met de verkoop van occasions. “Maar dat doen we stapsgewijs. Met Hofplein, waar occasionverkoop de laatste jaren belangrijk was, kunnen we als groep een stap maken.” 

Lokale uitstraling

Naast Hofplein behoren ook Van der Sluijs Auto’s in Driebergen en Zeist, Garage Remco Linnebank in Houten, de Bosch Car Service-garage in Den Dolder en Autobedrijf Vrielo in Nieuwegein tot de groep. Het bedrijf behoudt de naam Hofplein en twee medewerkers komen in dienst bij Knoop. “Ik vind het voor een universeel bedrijf belangrijk dat het een sterke lokale binding heeft en daar hoort een lokale uitstraling bij. Onze mensen moeten de klanten kennen en andersom moeten zij onze bedrijven en medewerkers kennen”, aldus Knoop.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.