Innovam lanceert eigen schadeopleidingen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

oomt rutger huijsmanOpleidingsinstituut Innovam is deze maand gestart met een nieuwe lijn autoschadeherstel-opleidingen. Dat meldt de organisatie vandaag aan Automotive. “Bij schadeherstel bedrijven is er een duidelijke behoefte aan nieuw vakmanschap voor het herstel van steeds complexer wordende voertuigen. Vanuit de jarenlange ervaring van Innovam met het trainen, opleiden en certificeren van medewerkers is zij dé partner om in deze behoefte te voorzien”, aldus Rutger Huijsman, teamleider schadeopleidingen bij Innovam.

Innovam gaat hiermee onder andere concurreren met de Vakopleiding Carrosserie (VOC), dat in eerste instantie met TOI een opleiding voor complex schadeherstel wilde optuigen, maar dit kwam niet van de grond; ook was er in het verleden sprake van om gezamenlijk de Bovag Schadeleden op te leiden. Vakopleiding Carrosserie nam onlangs na een slepende procedure afscheid van zijn voormalig directeur.

Diagnose op afstand

“Wij zien de vraag naar opleidingen voor complex herstel toenemen, maar het aanbod sluit daar niet op aan”, zegt Innovam-directeur Leo Fransen. “Wij denken dat wij met onze kennis en expertise in deze behoefte kunnen voorzien.”

De opleidingen van Innovam zijn een mix van online en praktijkles, zodat het verlet voor de werkgevers laag blijft, meldt Innovam. De eerste trainingen zijn inmiddels beschikbaar in de webshop van Innovam. De opleiding moet gaan voldoen aan de onlangs gelanceerde Plusnorm van Bovag en Focwa. “Bij de nieuw ontwikkelde trainingen wordt uiteraard veel aandacht gegeven aan de snel veranderende techniek in voertuigen zoals rijhulpsystemen en elektrificatie”, zegt Huijsman.Op 27 mei vindt de Automotive Schadetalkshow plaats, waarin de toenemende complexiteit van schadeherstel een van de onderwerpen is.

Het opleidingsinstituut biedt aan Bovag-leden al ondersteuning aan via een samenwerking tussen Autoniveau en Bovag Schadesupport. Deelnemers aan de schadetrainingen kunnen van de Autoniveau-helpdesk gebruik maken. De helpdesk ondersteunt in diagnose op afstand en die beschikt over de officiële fabrieksdocumentatie voor herstelwerkzaamheden. De helpdesk is ook beschikbaar voor niet-Bovag-leden.  

Naast de technische schade-opleidingen is er ook een training voor frontofficemedewerkers. “Binnen het moderne schadeherstelbedrijf wordt de rol van front office-medewerkers steeds belangrijker, zeker bij het calculeren van complexe en steeds vaker ook veiligheid kritische schades”, zegt Huijsman.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Innovam lanceert eigen schadeopleidingen | Automotive Online

Innovam lanceert eigen schadeopleidingen

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

oomt rutger huijsmanOpleidingsinstituut Innovam is deze maand gestart met een nieuwe lijn autoschadeherstel-opleidingen. Dat meldt de organisatie vandaag aan Automotive. “Bij schadeherstel bedrijven is er een duidelijke behoefte aan nieuw vakmanschap voor het herstel van steeds complexer wordende voertuigen. Vanuit de jarenlange ervaring van Innovam met het trainen, opleiden en certificeren van medewerkers is zij dé partner om in deze behoefte te voorzien”, aldus Rutger Huijsman, teamleider schadeopleidingen bij Innovam.

Innovam gaat hiermee onder andere concurreren met de Vakopleiding Carrosserie (VOC), dat in eerste instantie met TOI een opleiding voor complex schadeherstel wilde optuigen, maar dit kwam niet van de grond; ook was er in het verleden sprake van om gezamenlijk de Bovag Schadeleden op te leiden. Vakopleiding Carrosserie nam onlangs na een slepende procedure afscheid van zijn voormalig directeur.

Diagnose op afstand

“Wij zien de vraag naar opleidingen voor complex herstel toenemen, maar het aanbod sluit daar niet op aan”, zegt Innovam-directeur Leo Fransen. “Wij denken dat wij met onze kennis en expertise in deze behoefte kunnen voorzien.”

De opleidingen van Innovam zijn een mix van online en praktijkles, zodat het verlet voor de werkgevers laag blijft, meldt Innovam. De eerste trainingen zijn inmiddels beschikbaar in de webshop van Innovam. De opleiding moet gaan voldoen aan de onlangs gelanceerde Plusnorm van Bovag en Focwa. “Bij de nieuw ontwikkelde trainingen wordt uiteraard veel aandacht gegeven aan de snel veranderende techniek in voertuigen zoals rijhulpsystemen en elektrificatie”, zegt Huijsman.Op 27 mei vindt de Automotive Schadetalkshow plaats, waarin de toenemende complexiteit van schadeherstel een van de onderwerpen is.

Het opleidingsinstituut biedt aan Bovag-leden al ondersteuning aan via een samenwerking tussen Autoniveau en Bovag Schadesupport. Deelnemers aan de schadetrainingen kunnen van de Autoniveau-helpdesk gebruik maken. De helpdesk ondersteunt in diagnose op afstand en die beschikt over de officiële fabrieksdocumentatie voor herstelwerkzaamheden. De helpdesk is ook beschikbaar voor niet-Bovag-leden.  

Naast de technische schade-opleidingen is er ook een training voor frontofficemedewerkers. “Binnen het moderne schadeherstelbedrijf wordt de rol van front office-medewerkers steeds belangrijker, zeker bij het calculeren van complexe en steeds vaker ook veiligheid kritische schades”, zegt Huijsman.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.