Schadeketen ABS verruilt Groen Gedaan voor Erkend Duurzaam

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
v.l.n.r. Nico Stolk (directeur ABS Autoherstel) met Laminta Hollard (kwaliteitsmanager ABS) en Dolf Teeuwen (directeur IvDM). (Foto: ABS Autoherstel)

Schadeketen ABS Autoherstel is sinds 1 januari 2020 Erkend Duurzaam gecertificeerd. Het huidige contract met Groen Gedaan (voorheen Duurzaam Repareren) loopt nog tot juni 2020, maar wordt niet verlengd. Dat meldt de schadeketen vandaag.ABS Autoherstel maakte onlangs bekend in zijn strategie meer aandacht te leggen op ruitherstel.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Erkend Duurzaam beter aansluit bij ABS omdat het label meer gericht is op de ontwikkeling van beleid en strategie”, volgens Nico Stolk, directeur van ABS Autoherstel. Ook ligt bij Erkend Duurzaam de focus volgens de keten meer op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. “Wij hebben een personeelstekort en daarom willen wij dat zoveel mogelijk werknemers bij ons blijven werken”, aldus Ineke van Klei, woordvoerder van ABS Autoherstel.

Certificaat

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, Bovag, Vereniging Focwa Schadeherstel en Stiba en wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is één jaar geldig.

De audits voor Erkend Duurzaam zullen worden geïntegreerd in de jaarlijkse Kiwa audits voor de ketencertificering van ABS.

Schadeketen ABS verruilt Groen Gedaan voor Erkend Duurzaam | Automotive Online

Schadeketen ABS verruilt Groen Gedaan voor Erkend Duurzaam

Jesse Busser Jesse Busser
• Laatste update:
v.l.n.r. Nico Stolk (directeur ABS Autoherstel) met Laminta Hollard (kwaliteitsmanager ABS) en Dolf Teeuwen (directeur IvDM). (Foto: ABS Autoherstel)

Schadeketen ABS Autoherstel is sinds 1 januari 2020 Erkend Duurzaam gecertificeerd. Het huidige contract met Groen Gedaan (voorheen Duurzaam Repareren) loopt nog tot juni 2020, maar wordt niet verlengd. Dat meldt de schadeketen vandaag.ABS Autoherstel maakte onlangs bekend in zijn strategie meer aandacht te leggen op ruitherstel.

“Wij zijn ervan overtuigd dat Erkend Duurzaam beter aansluit bij ABS omdat het label meer gericht is op de ontwikkeling van beleid en strategie”, volgens Nico Stolk, directeur van ABS Autoherstel. Ook ligt bij Erkend Duurzaam de focus volgens de keten meer op de duurzame inzetbaarheid van werknemers. “Wij hebben een personeelstekort en daarom willen wij dat zoveel mogelijk werknemers bij ons blijven werken”, aldus Ineke van Klei, woordvoerder van ABS Autoherstel.

Certificaat

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, Bovag, Vereniging Focwa Schadeherstel en Stiba en wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het certificaat is één jaar geldig.

De audits voor Erkend Duurzaam zullen worden geïntegreerd in de jaarlijkse Kiwa audits voor de ketencertificering van ABS.