Partspoint-vestigingen ontvangen Erkend Duurzaam-label

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Dolf van Teuwen (IvDM, rechts) reikt het certificaat uit aan Rob Visser van PartsPoint. (foto: PartsPoint)

Alle 107 Partspoint-grossiers in Nederland zijn gecertificeerd met het Erkend Duurzaam label. Dit laat Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) in een verklaring weten.

Het Erkend Duurzaam label is een duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten en is opgezet met standaarden die gelden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Erkend Duurzaam is een initiatief van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (lvDM) dat in 2008 is opgericht door de Bovag, Focwa, RAI Vereniging en Stiba.

Duurzamer

Rob Visser, netwerk directeur Partspoint Benelux: “Maatschappelijk en duurzaam ondernemen is een belangrijke bedrijfswaarde voor ons. Met het team leveren wij al jaren de nodige inspanningen om het bedrijf milieuvriendelijk en energiezuinig te maken. Het certificaat Erkend Duurzaam is een mooie erkenning van deze inspanningen en een aanmoediging om nog duurzamer te worden.”

Later dit jaar zullen ook de 25 Belgische Brezan-vestigingen (binnenkort Partspoint), de 6 regionale depots en het hoofdkantoor in Ede geaudit worden worden om gecertificeerd te worden met het Erkend Duurzaam label. Onlangs nam Partspoint een aantal elektrische Carvers in gebruik voor het bezorgen van onderdelen in stedelijke gebieden. AAGB voert in Nederland ook de grossiersformule Precisium.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.