Schadebedrijf Dévak koopt Hekkert Autoschade

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

De overname wordt bevestigd door eigenaren Hein Könings en Peter Hekkert.

Dévak heeft al een vestiging in Venlo. Hekkert heeft ASN-innamepunten in Maastricht en Sittard, die blijven open. De zeven medewerkers gaan mee naar Dévak. Könings: “Wij zijn erg blij met deze overname, die wat ons betreft ook in lijn is met de ontwikkelingen in de schadebranche.”

De noodzaak tot schaalgrootte was voor Hekkert reden om de vestiging te verkopen. “Wij waren met een vestiging en twee innamepunten te klein om mee te kunnen met de grote veranderingen die de schadebranche nu doormaakt. Schades worden simpelweg te complex. Zo heb je steeds meer merkerkenningen nodig om schades te kunnen blijven doen. Dat is voor ons reden om ons te richten op onze retailactiviteiten waar we wel denken te kunnen groeien”, vertelt Hekkert. Lees in Automotive Management 2 een interview met een andere grote Limburgse schadehersteller; Fred Collé van Wellcoll Groep.

“In het begin deden wij (het bedrijf werd in 2012 ASN-lid en opende toen twee innamepunten, red) vooral schadereparaties aan het merk Opel en dan heb je als dealer ook de inkoopvoordelen”, stelt Hekkert. “Maar door de gestuurde schadestroom daalde het aandeel Opel naar een paar procent, dan is het minder interessant.”

Hekkert komt wel met een nieuw initiatief op de schademarkt. “Binnenkort starten wij met de levering van originele Opel-schadedelen in Limburg, zo denken wij de servicegraad naar de schadeherstelbedrijven fors te kunnen verbeteren.” 

Bekijk de schadelastontwikkeling in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Schadebedrijf Dévak koopt Hekkert Autoschade | Automotive Online

Schadebedrijf Dévak koopt Hekkert Autoschade

Bart Kuijpers Bart Kuijpers

De overname wordt bevestigd door eigenaren Hein Könings en Peter Hekkert.

Dévak heeft al een vestiging in Venlo. Hekkert heeft ASN-innamepunten in Maastricht en Sittard, die blijven open. De zeven medewerkers gaan mee naar Dévak. Könings: “Wij zijn erg blij met deze overname, die wat ons betreft ook in lijn is met de ontwikkelingen in de schadebranche.”

De noodzaak tot schaalgrootte was voor Hekkert reden om de vestiging te verkopen. “Wij waren met een vestiging en twee innamepunten te klein om mee te kunnen met de grote veranderingen die de schadebranche nu doormaakt. Schades worden simpelweg te complex. Zo heb je steeds meer merkerkenningen nodig om schades te kunnen blijven doen. Dat is voor ons reden om ons te richten op onze retailactiviteiten waar we wel denken te kunnen groeien”, vertelt Hekkert. Lees in Automotive Management 2 een interview met een andere grote Limburgse schadehersteller; Fred Collé van Wellcoll Groep.

“In het begin deden wij (het bedrijf werd in 2012 ASN-lid en opende toen twee innamepunten, red) vooral schadereparaties aan het merk Opel en dan heb je als dealer ook de inkoopvoordelen”, stelt Hekkert. “Maar door de gestuurde schadestroom daalde het aandeel Opel naar een paar procent, dan is het minder interessant.”

Hekkert komt wel met een nieuw initiatief op de schademarkt. “Binnenkort starten wij met de levering van originele Opel-schadedelen in Limburg, zo denken wij de servicegraad naar de schadeherstelbedrijven fors te kunnen verbeteren.” 

Bekijk de schadelastontwikkeling in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.