Wassink Autogroep nieuwe Hyundai-dealer in Limburg

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
(Foto: Shutterstock)

Dealerholding Wassink Autogroep neemt de Hyundai-activiteiten over van zowel Welling Autobedrijven, als Hekkert Autogroep. Daarmee wordt het de enige Hyundai-dealer in Limburg. Wassink Autogroep voerde het Koreaanse merk nog niet. 

Gisteren meldde het bedrijf al twee Opel-vestigingen te hebben gekocht, waaronder Hekkert Autogroep Opel in Venlo.  

Welling Autobedrijven heeft vestigingen in Heerlen, Maastricht en Sittard en Hekkert Autogroep in Venlo (hetzelfde pand als waar Hekkert Opel voerde). De 23 medewerkers van Welling en 10 van Hekkert Autogroep treden in dienst bij Wassink Autogroep.

Ambitie 

Dga Chiel van Zeijl meldt dat door deze overname de positie van Wassink Autogroep als belangrijke mobiliteitsaanbieder in Zuid- en Oost-Nederland wordt versterkt. “De overnames sluiten aan bij de ambitie en groei die Wassink Autogroep wil realiseren”, zegt Van Zeijl.

Het bedrijf groeit door de overnames naar een omzet van rond de 350 miljoen euro. Er werken in totaal 400 mensen bij Wassink Autogroep

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.