Resultaat op WA-verzekeringen daalt flink

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens het jaarverslag van het Verbond van Verzekeraars steeg de netto combined ratio van 109,6 naar 111,1, wat betekent dat er op elke euro premie 1,11 euro aan schadelast is uitgekeerd. De schadelast wordt niet alleen hoger door incidentele kostenposten als brand en hagel, maar ook door de grotere letselschadepost en de steeds duurder wordende reparaties als gevolg van de toenemende elektronica in auto`s. Ook worden er steeds vaker complete onderdelen vervangen. Verder zijn het het aantal voertuigdiefstallen (-6%) en verkeersdoden (+9%) van invloed op de schadelast.

Het resultaat over de cascoverzekeringen is bij personenauto`s licht negatief (-0,1%), tegenover een forser negatief resultaat op de WA-verzekering (-16%). Bij bedrijfsauto’s bedroeg het resultaat van cascoverzekeringen 3,9 procent en voor WA-verzekeringen -20,1 procent.

De Nederlandse Bank roept verzekeraars al enkele jaren op om de premie van – voornamelijk WA-verzekeringen – te verhogen om tot een gezonde combined ratio te komen.

In Automotive 1-2016 vindt u een analyse van de autoverzekeringssector.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.