Via.nl: ongevallenregistratie op dieptepunt

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar lieten zowel de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Vekeersveiligheid (Swov) als Veilig Verkeer Nederland (VVN) weten te twijfelen aan de juistheid van de registraties.

Volgens Via.nl is bij ongevallen met letsel in nog geen 12% van de gevallen duidelijk waar en waardoor het ongeval plaatsvond. En dat heeft volgens Via.nl alles te maken met het feit dat de politie sinds 2009 niet meer standaard werkt met het ongevallenformulier. In het najaar komen de gegevens van de ziekenhuizen over het echte aantal gewonden in het verkeer, maar daar staat niets in over de toedracht en de locatie. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid) heeft al toegezegd dat de ongevallenregistratie beter moet. 

De politie geeft haar gegevens onder andere door aan wegbeheerder Rijkswaterstaat, zodat die dienst weet waar gevaarlijke situaties op de wegen zijn en daar wat aan kan doen. “De gegevens zijn nu zo miniem dat overheden geen goed beeld hebben van wat voor maatregelen ze moeten nemen”, stelt Via.nl. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.