‘Werknemers Rivian slaan alarm: veiligheid in gevaar’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Ook de veiligheid van de geproduceerde auto's staat volgens de werknemers op het spel. (Foto: Rivian)

Tientallen werknemers van de Amerikaanse EV-bouwer Rivian beschuldigen het bedrijf van het negeren van veiligheidsregels. Volgens de klachten die werden ingediend bij lokale toezichthouders negeert Rivian bekende gevaren in de fabriek in de staat Illinois. Hierdoor liepen verschillende mensen allerlei verwondingen op zoals botbreuken en een gescheurd oor. Dat meldt het ANP.

Ook de veiligheid van de geproduceerde auto’s staat volgens de werknemers op het spel. Een groter productievolume zou een grotere prioriteit krijgen. Een medewerker zei dat een manager beschadigde elektriciteitskabels uit het afval had gevist en de medewerkers had opgedragen deze te gebruiken. Volgens de ingediende klacht vervagen de veiligheidsprotocollen bij het bedrijf naarmate de druk op de productie toeneemt.

“Aan de productie is een zeker risico verbonden. Maar ik had verwacht dat veiligheid wat meer prioriteit zou krijgen”, zegt Don Jackson, een van de werknemers die een klacht indiende. Rivian spreekt de beschuldigingen tegen en weigert tegenover ANP in te gaan op specifieke klachten.

Vorige maand moest Rivian 13 duizend voertuigen terugroepen. Bestuurders konden ‘onder uitzonderlijke omstandigheden’ de macht over het stuur verliezen.

‘Werknemers Rivian slaan alarm: veiligheid in gevaar’ | Automotive Online

‘Werknemers Rivian slaan alarm: veiligheid in gevaar’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Ook de veiligheid van de geproduceerde auto's staat volgens de werknemers op het spel. (Foto: Rivian)

Tientallen werknemers van de Amerikaanse EV-bouwer Rivian beschuldigen het bedrijf van het negeren van veiligheidsregels. Volgens de klachten die werden ingediend bij lokale toezichthouders negeert Rivian bekende gevaren in de fabriek in de staat Illinois. Hierdoor liepen verschillende mensen allerlei verwondingen op zoals botbreuken en een gescheurd oor. Dat meldt het ANP.

Ook de veiligheid van de geproduceerde auto’s staat volgens de werknemers op het spel. Een groter productievolume zou een grotere prioriteit krijgen. Een medewerker zei dat een manager beschadigde elektriciteitskabels uit het afval had gevist en de medewerkers had opgedragen deze te gebruiken. Volgens de ingediende klacht vervagen de veiligheidsprotocollen bij het bedrijf naarmate de druk op de productie toeneemt.

“Aan de productie is een zeker risico verbonden. Maar ik had verwacht dat veiligheid wat meer prioriteit zou krijgen”, zegt Don Jackson, een van de werknemers die een klacht indiende. Rivian spreekt de beschuldigingen tegen en weigert tegenover ANP in te gaan op specifieke klachten.

Vorige maand moest Rivian 13 duizend voertuigen terugroepen. Bestuurders konden ‘onder uitzonderlijke omstandigheden’ de macht over het stuur verliezen.