Stern: schadeverzekeraars misdragen zich

Redactie Redactie
• Laatste update:

Als ze het nu zelf zwaar hadden, dan kon ik daar misschien begrip voor opbrengen”, zegt Van der Kwast. “Maar als je hun rendementen ziet, dan moet je concluderen dat ze zich niet bijzonder redelijk opstellen. Ik vind dat dergelijke verzekeraars zich redelijk misdragen.” Van der Kwast ergert zich onder meer aan het inkopen van onderdelen door verzekeraars zoals bijvoorbeeld Achmea doet met PartsPlan. “Dat ik iets wat je als branche simpelweg niet mag toestaan. Het is alsof je je eigen biefstuk meeneemt naar een restaurant en zegt ‘bak hem even en doe er wat champignons bij’.”
Ook Schadegarant krijgt een veeg uit de pan. “Schadegarant gaat eraan voorbij dat Stern een belangrijke bankrelatie is van ING en veel groepsverzekeringen bij Nationale Nederlanden heeft ondergebracht. ING is eigenaar van Nationale Nederlanden, dat op zijn beurt weer een groot aandeel heeft in Schadegarant. En dan gaat Schadegarant vervelend doen wanneer wij een schadebedrijf overnemen, terwijl andere Stern schadebedrijven al een langdurige relatie met Schadegarant onderhouden. Erg raar, ze spelen hier een mistig machtsspel.” Johan Schoonhoven, directeur van Schadegarant, lijkt niet onder de indruk van de kritiek. “De samenwerkingsovereenkomst eindigt onder meer bij de verkoop van een onderneming en is niet overdraagbaar. Dat geldt voor alle bedrijven en dus ook voor Stern”, zegt hij. “Bij bedrijven die deel uitmaken van een groter geheel speelt de ervaring met dat grotere geheel ook mee en ondanks deze ervaringen hebben de recente overnames van Stern uiteindelijk toch geleid tot het aanbieden van nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Blijkbaar is de samenwerking voor Stern ook profijtelijk, anders zou men echt geen samenwerkingsovereenkomst sluiten. Van schimmigheid is absoluut geen sprake want alles wordt vastgelegd. Dit is ook noodzakelijk omdat wij de Stern-bedrijven op operationeel niveau regelmatig moeten helpen herinneren welke afspraken gemaakt zijn.”
Lees het volledige interview met Henk van der Kwast, die ook dieper ingaat op de overname van de Van Kooy Groep, in Automotive 17 die deze week verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stern: schadeverzekeraars misdragen zich | Automotive Online

Stern: schadeverzekeraars misdragen zich

Redactie Redactie
• Laatste update:

Als ze het nu zelf zwaar hadden, dan kon ik daar misschien begrip voor opbrengen”, zegt Van der Kwast. “Maar als je hun rendementen ziet, dan moet je concluderen dat ze zich niet bijzonder redelijk opstellen. Ik vind dat dergelijke verzekeraars zich redelijk misdragen.” Van der Kwast ergert zich onder meer aan het inkopen van onderdelen door verzekeraars zoals bijvoorbeeld Achmea doet met PartsPlan. “Dat ik iets wat je als branche simpelweg niet mag toestaan. Het is alsof je je eigen biefstuk meeneemt naar een restaurant en zegt ‘bak hem even en doe er wat champignons bij’.”
Ook Schadegarant krijgt een veeg uit de pan. “Schadegarant gaat eraan voorbij dat Stern een belangrijke bankrelatie is van ING en veel groepsverzekeringen bij Nationale Nederlanden heeft ondergebracht. ING is eigenaar van Nationale Nederlanden, dat op zijn beurt weer een groot aandeel heeft in Schadegarant. En dan gaat Schadegarant vervelend doen wanneer wij een schadebedrijf overnemen, terwijl andere Stern schadebedrijven al een langdurige relatie met Schadegarant onderhouden. Erg raar, ze spelen hier een mistig machtsspel.” Johan Schoonhoven, directeur van Schadegarant, lijkt niet onder de indruk van de kritiek. “De samenwerkingsovereenkomst eindigt onder meer bij de verkoop van een onderneming en is niet overdraagbaar. Dat geldt voor alle bedrijven en dus ook voor Stern”, zegt hij. “Bij bedrijven die deel uitmaken van een groter geheel speelt de ervaring met dat grotere geheel ook mee en ondanks deze ervaringen hebben de recente overnames van Stern uiteindelijk toch geleid tot het aanbieden van nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Blijkbaar is de samenwerking voor Stern ook profijtelijk, anders zou men echt geen samenwerkingsovereenkomst sluiten. Van schimmigheid is absoluut geen sprake want alles wordt vastgelegd. Dit is ook noodzakelijk omdat wij de Stern-bedrijven op operationeel niveau regelmatig moeten helpen herinneren welke afspraken gemaakt zijn.”
Lees het volledige interview met Henk van der Kwast, die ook dieper ingaat op de overname van de Van Kooy Groep, in Automotive 17 die deze week verschijnt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.