Kabinet haalt openstelling TEK-regeling naar voren, Bovag tevreden

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De TEK regeling wordt drie maanden eerder geopend. (Foto: Shutterstock)

Tijdens het debat donderdag in de Tweede Kamer heeft de politiek aangegeven alles te doen om te zorgen dat de TEK-regeling drie maanden eerder kan worden aangevraagd. Als het goed is, wordt de TEK dan niet op 1 april maar op 1 januari opengesteld.

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken reageerde gisteren positief op de motie van de coalitiepartijen VVD en CU om het loket eerder open te stellen. Ze beloofde alles op alles te zetten om te zorgen dat de regeling op 1 januari kan ingaan. Ook zegde zij toe dat de verbruiksdrempels komen te vervallen waardoor ook kleinere verbruikers in aanmerking komen. De drempel was 5 duizend kubieke meter of 50 duizend kWh. De vergoeding kan met terugwerkende kracht vanaf november 2022 worden aangevraagd.

Bovag blij 

Bovag liet eerder al weten blij te zijn dat het kabinet het vereist aandeel van de energiekosten in de omzet heeft verlaagd van 12,5 naar 7 procent. Daardoor kunnen meer energie-intensieve bedrijven, zoals schadebedrijven, nu compensatie krijgen voor de gestegen energiekosten. Iets waar Bovag en Focwa herhaaldelijk op hebben gehamerd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Kabinet haalt openstelling TEK-regeling naar voren, Bovag tevreden | Automotive Online

Kabinet haalt openstelling TEK-regeling naar voren, Bovag tevreden

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De TEK regeling wordt drie maanden eerder geopend. (Foto: Shutterstock)

Tijdens het debat donderdag in de Tweede Kamer heeft de politiek aangegeven alles te doen om te zorgen dat de TEK-regeling drie maanden eerder kan worden aangevraagd. Als het goed is, wordt de TEK dan niet op 1 april maar op 1 januari opengesteld.

Minister Micky Adriaansens van Economische Zaken reageerde gisteren positief op de motie van de coalitiepartijen VVD en CU om het loket eerder open te stellen. Ze beloofde alles op alles te zetten om te zorgen dat de regeling op 1 januari kan ingaan. Ook zegde zij toe dat de verbruiksdrempels komen te vervallen waardoor ook kleinere verbruikers in aanmerking komen. De drempel was 5 duizend kubieke meter of 50 duizend kWh. De vergoeding kan met terugwerkende kracht vanaf november 2022 worden aangevraagd.

Bovag blij 

Bovag liet eerder al weten blij te zijn dat het kabinet het vereist aandeel van de energiekosten in de omzet heeft verlaagd van 12,5 naar 7 procent. Daardoor kunnen meer energie-intensieve bedrijven, zoals schadebedrijven, nu compensatie krijgen voor de gestegen energiekosten. Iets waar Bovag en Focwa herhaaldelijk op hebben gehamerd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.