Autofabrikanten en leveranciers: geen verkeersdoden meer vanaf 2050

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
(vlnr) Eric Louwman (Louwman Group), Roberto Vavassori (Clepa), Steven van Eijck (RAI Vereniging), Erik Jonnaert (Acea), Violeta Bulc (EU), Jean Todt (FIA), Thomas Moller Thomsen (FIA), Frits van Bruggen (ANWB) tekenen de overeenkomst. (Foto: RAI Vereniging)

De overkoepelende organisaties Acea, Clepa en Fia hebben gisteren een akkoord getekend waarin de ambitie staat om het aantal verkeersdoden in 2050 tot nul te hebben gereduceerd. Hiermee steunen de organisaties de gezamenlijke verkeersveiligheidsdoelstelling van de Europese Commissie en de lidstaten, die verkeersveiligheid tot topprioriteit hebben gemaakt. De steun bestaat onder meer uit investeringen in de ontwikkeling en introductie van levensbesparende technologieën in het verkeer.

“Welke technieken werken nu daadwerkelijk goed voor de verkeersveiligheid, hoe zit het met de infrastructuur en wat helpt om berijders niet te laten afleiden door hun smartphone: dat zijn belangrijke zaken om nader te onderzoeken”, zegt voorzitter van de RAI Vereniging, Steven van Eijck, tegen Automotive. Samen met de ANWB is RAI Vereniging initiatiefnemer van dit akkoord. “Het was voor het eerst dat deze overkoepelende organisaties in deze setting bij elkaar waren”, zegt Van Eijck. 

De ondertekening vond plaats in het Louwman museum, tijdens het 2018 Automotive Dinner dat door de RAI Vereniging is georganiseerd in verband met haar 125 jarig bestaan.

Voor het eerst zijn vorig jaar meer dodelijke verkeerslachtoffers gevallen op de fiets dan in de auto, zo meldde het CBS eerder dit jaar. In totaal kwamen er vorig jaar 613 mensen om bij een verkeersongeval.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Autofabrikanten en leveranciers: geen verkeersdoden meer vanaf 2050 | Automotive Online

Autofabrikanten en leveranciers: geen verkeersdoden meer vanaf 2050

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
(vlnr) Eric Louwman (Louwman Group), Roberto Vavassori (Clepa), Steven van Eijck (RAI Vereniging), Erik Jonnaert (Acea), Violeta Bulc (EU), Jean Todt (FIA), Thomas Moller Thomsen (FIA), Frits van Bruggen (ANWB) tekenen de overeenkomst. (Foto: RAI Vereniging)

De overkoepelende organisaties Acea, Clepa en Fia hebben gisteren een akkoord getekend waarin de ambitie staat om het aantal verkeersdoden in 2050 tot nul te hebben gereduceerd. Hiermee steunen de organisaties de gezamenlijke verkeersveiligheidsdoelstelling van de Europese Commissie en de lidstaten, die verkeersveiligheid tot topprioriteit hebben gemaakt. De steun bestaat onder meer uit investeringen in de ontwikkeling en introductie van levensbesparende technologieën in het verkeer.

“Welke technieken werken nu daadwerkelijk goed voor de verkeersveiligheid, hoe zit het met de infrastructuur en wat helpt om berijders niet te laten afleiden door hun smartphone: dat zijn belangrijke zaken om nader te onderzoeken”, zegt voorzitter van de RAI Vereniging, Steven van Eijck, tegen Automotive. Samen met de ANWB is RAI Vereniging initiatiefnemer van dit akkoord. “Het was voor het eerst dat deze overkoepelende organisaties in deze setting bij elkaar waren”, zegt Van Eijck. 

De ondertekening vond plaats in het Louwman museum, tijdens het 2018 Automotive Dinner dat door de RAI Vereniging is georganiseerd in verband met haar 125 jarig bestaan.

Voor het eerst zijn vorig jaar meer dodelijke verkeerslachtoffers gevallen op de fiets dan in de auto, zo meldde het CBS eerder dit jaar. In totaal kwamen er vorig jaar 613 mensen om bij een verkeersongeval.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.