Donner versoepelt werktijdverkorting

Redactie Redactie
• Laatste update:

Bij Nedcar werd vorige week al gevraagd om een dergelijk regeling. Door de terugval in de vraag naar auto’s zijn Nedcar en haar toeleveranciers in acute financiële problemen gekomen. De autofabrikant gaat daarom tot april 2009 tussen de 10.000 en 15.000 auto’s minder produceren. In de hele sector worden tijdelijke maatregelen genomen om gedwongen ontslagen te verkomen. Bedrijven leggen de productie stil en er worden onder andere collectieve vakantie- en atv-dagen ingepland.

Brand
Door de versoepeling van de wtv-regeling kunnen bedrijven nu ook buiten een reguliere crisissituatie, zoals brand, personeel tijdelijk in de ww plaatsen. Bedrijven krijgen van de overheid een uitkering uit de ww-pot en vullen deze uitkering dan aan tot het normale salaris. Zo moet worden voorkomen dat goed personeel bij een crisis verdwijnt uit de branche. Donner stelt wel dat bedrijven die structurele problemen hebben alsnog moeten saneren. Een woordvoerster van Donner laat weten dat nog onduidelijk is wanneer de aangepaste regeling van kracht wordt. Omdat het om een regeling gaat kan Donner zonder toestemming van het Parlement tot aanpassing overgaan.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.