Mogelijk eigen cao Bovag

Redactie Redactie
• Laatste update:

Overigens hebben de leden ingestemd met het cao-akkoord van Pasen. Dat het de Bovag menens is blijkt uit het feit dat de brancheorganisatie tankstationhouders aanraadt om vanaf mei eenzijdig een loonsverhoging van twee procent door te voeren. Dit is conform het eigen, door de bonden afgewezen, bod.
Ploeg sluit niet uit dat de Bovag-leden in 2010 met een eigen cao komen. "Misschien willen we nog wel specifieker gaan opereren en komen we met aparte cao`s voor onze twaalf bedrijfstakken," aldus Ploeg. Concrete toekomstverwachtingen met betrekking tot de cao-kleinmetaal zijn er nog niet volgens Bovag-woordvoerder Paul de Waal. "We zitten nog aan het begin van onze orientatie, maar we gaan de optie serieus onderzoeken. Overigens hebben we dat in het verleden al eerder gedaan. En toen is besloten dat we gewoon onderdeel bleven uitmaken van de cao-kleinmetaal."
FNV-onderhandelaar Jan Berghuis is verrast. "Ik vind dit typisch voor de Bovag van de laatste jaren. Ze willen vast geen eigen cao afsluiten om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Maar wat ze vergeten is dat de druk op de marges niet veroorzaakt wordt door loonkosten, maar door druk vanuit de markt."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.