Ex-Opelchef Lohscheller na 8 maanden weer weg bij Nikola

Nikola • Eerder vertrok Michael Lohscheller al na vier maanden bij Vinfast.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Michael Lohscheller (foto: Opel)

Michael Lohscheller, voormalig ceo van Opel, stapt na acht maanden weer op als topman van Nikola Corporation. Dat meldt de Amerikaanse EV-fabrikant.

Het is de tweede keer dat de Duitse autobaas snel weer vertrekt. Voor zijn aanstelling bij Nikola was hij slechts vier maanden ceo van het Vietnamese Vinfast. Nu heeft hij zijn functies bij Nikola met onmiddellijke ingang opgegeven. Hij keert vanwege een gezondheidsprobleem in zijn familie terug naar Europa, zo laat Nikola weten.

Lohscheller blijft nog wel tot eind september adviseur om een soepele overdracht te regelen. De nieuwe ceo wordt Steve Girsky, die sinds september 2020 al bestuursvoorzitter is van Nikola Corporation is. Girsky benadrukt dat zijn voorganger de verkopen van de elektrische truck van Nikola verder heeft opgedreven en ook leiding heeft gegeven aan de start van de waterstof-aangedreven vrachtwagens.

Ondermijnd

De Duitser Michael Lohscheller begon zijn auto-carrière in de jaren ’90 bij Daimler-Chrysler. Na een periode bij Mitsubishi Motors werd hij in 2004 marketingbaas bij Volkswagen, waar hij vier jaar later financieel directeur van de Amerikaanse dochter werd. In 2012 trad hij in dienst bij Opel. Hier promoveerde hij in 2017 tot nieuwe ceo. In die rol heeft hij Opel na een zwakke periode weer op de rails gekregen. Zo wist hij de daling van de verkopen om te buigen. In de zomer 2021 stapte Lohscheller op omdat hij vond dat zijn rol als ceo van Opel steeds meer werd ondermijnd door het centrale gezag bij de toen nieuwe eigenaar Stellantis.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Ex-Opelchef Lohscheller na 8 maanden weer weg bij Nikola | Automotive Online

Ex-Opelchef Lohscheller na 8 maanden weer weg bij Nikola

Nikola • Eerder vertrok Michael Lohscheller al na vier maanden bij Vinfast.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Michael Lohscheller (foto: Opel)

Michael Lohscheller, voormalig ceo van Opel, stapt na acht maanden weer op als topman van Nikola Corporation. Dat meldt de Amerikaanse EV-fabrikant.

Het is de tweede keer dat de Duitse autobaas snel weer vertrekt. Voor zijn aanstelling bij Nikola was hij slechts vier maanden ceo van het Vietnamese Vinfast. Nu heeft hij zijn functies bij Nikola met onmiddellijke ingang opgegeven. Hij keert vanwege een gezondheidsprobleem in zijn familie terug naar Europa, zo laat Nikola weten.

Lohscheller blijft nog wel tot eind september adviseur om een soepele overdracht te regelen. De nieuwe ceo wordt Steve Girsky, die sinds september 2020 al bestuursvoorzitter is van Nikola Corporation is. Girsky benadrukt dat zijn voorganger de verkopen van de elektrische truck van Nikola verder heeft opgedreven en ook leiding heeft gegeven aan de start van de waterstof-aangedreven vrachtwagens.

Ondermijnd

De Duitser Michael Lohscheller begon zijn auto-carrière in de jaren ’90 bij Daimler-Chrysler. Na een periode bij Mitsubishi Motors werd hij in 2004 marketingbaas bij Volkswagen, waar hij vier jaar later financieel directeur van de Amerikaanse dochter werd. In 2012 trad hij in dienst bij Opel. Hier promoveerde hij in 2017 tot nieuwe ceo. In die rol heeft hij Opel na een zwakke periode weer op de rails gekregen. Zo wist hij de daling van de verkopen om te buigen. In de zomer 2021 stapte Lohscheller op omdat hij vond dat zijn rol als ceo van Opel steeds meer werd ondermijnd door het centrale gezag bij de toen nieuwe eigenaar Stellantis.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.