EV-truck startup Nikola in zwaar weer na brandende batterijpakketten

Nikola • Het aandeel is in een jaar tijd gedaald van 6,35 naar 1,22 dollar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Nikola

De beurskoers van Nikola, een Amerikaanse startup van trucks met batterij en/of waterstof-aandrijving, is afgelopen week flink gekelderd. Het bedrijf heeft gemeld dat het de productiedoelstelling voor 2023 niet gaat halen. Een van de redenen is een aantal branden in batterijpakketten van de EV-trucks van het bedrijf. Bovendien heeft het een nieuwe uitgifte van obligaties aangekondigd om 325 miljoen dollar op te halen.

Nikola riep deze maand in de VS 209 volledige elektrische vrachtwagens terug en stopte tijdelijk met de uitlevering van nieuwe trucks, meldt financieel persbureau Bloomberg. Een recente brand in het hoofdkantoor in Phoenix (Arizona) bleek ook veroorzaakt door een brandend accupakket. Het ging hier om een lekkage van koelvloeistof, waardoor de batterij oververhit raakte. Elders gingen vier andere trucks van het bedrijf in vlammen op. Nikola meldde dat de incidenten tot aanzienlijke kosten kunnen leiden. Dat leidde tot een forse koersdaling van het aandeel.

Zomer 2020, kort nadat Nikola aan de Amerikaanse Nasdaq werd geregistreerd, was het aandeel ruim 63 dollar waard. Precies een jaar geleden was dat gedaald naar 6,35. Gisteren sloot het aandeel op 1,22 dollar. Het bedrijf wordt achtervolgd door slecht nieuws. Michael Lohscheller, ceo van het bedrijf en voormalig topman van Opel, vertrok begin deze maand alweer bij Nikola.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

EV-truck startup Nikola in zwaar weer na brandende batterijpakketten | Automotive Online

EV-truck startup Nikola in zwaar weer na brandende batterijpakketten

Nikola • Het aandeel is in een jaar tijd gedaald van 6,35 naar 1,22 dollar.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Nikola

De beurskoers van Nikola, een Amerikaanse startup van trucks met batterij en/of waterstof-aandrijving, is afgelopen week flink gekelderd. Het bedrijf heeft gemeld dat het de productiedoelstelling voor 2023 niet gaat halen. Een van de redenen is een aantal branden in batterijpakketten van de EV-trucks van het bedrijf. Bovendien heeft het een nieuwe uitgifte van obligaties aangekondigd om 325 miljoen dollar op te halen.

Nikola riep deze maand in de VS 209 volledige elektrische vrachtwagens terug en stopte tijdelijk met de uitlevering van nieuwe trucks, meldt financieel persbureau Bloomberg. Een recente brand in het hoofdkantoor in Phoenix (Arizona) bleek ook veroorzaakt door een brandend accupakket. Het ging hier om een lekkage van koelvloeistof, waardoor de batterij oververhit raakte. Elders gingen vier andere trucks van het bedrijf in vlammen op. Nikola meldde dat de incidenten tot aanzienlijke kosten kunnen leiden. Dat leidde tot een forse koersdaling van het aandeel.

Zomer 2020, kort nadat Nikola aan de Amerikaanse Nasdaq werd geregistreerd, was het aandeel ruim 63 dollar waard. Precies een jaar geleden was dat gedaald naar 6,35. Gisteren sloot het aandeel op 1,22 dollar. Het bedrijf wordt achtervolgd door slecht nieuws. Michael Lohscheller, ceo van het bedrijf en voormalig topman van Opel, vertrok begin deze maand alweer bij Nikola.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.