Ludo de Mots (Ford): Met humor houd je de sfeer goed

Nieuwe post • Ludo de Mots (41) startte 20 jaar geleden als stagiair bij Ford, klom op naar de functie van fleetmanager en is sinds 1 oktober manager Personenauto’s bij de importeur. De Mots woont in Harderwijk, is in 2010 getrouwd en heeft een dochter van acht jaar.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ludo de Mots (r) bewondert Eric Berkhof. (Foto: Ford)

Welke ervaring of gebeurtenis was belangrijk voor uw loopbaan?

“Ik heb twee jaar voor Ford in Engeland gezeten. Daar werkte ik op het Europese hoofdkantoor. Ik vond het heel bijzonder om in een team van allemaal expats te functioneren en ervaringen met elkaar te delen. Ik vind dat je jezelf altijd moet blijven ontwikkelen en steeds moet werken aan een betere versie van jezelf.”
“Ik ben na mijn stage altijd bij Ford blijven werken, ook omdat ik om de zoveel jaar de kans kreeg om mezelf steeds te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Het voordeel is dat ik de organisatie en de mensen goed ken en in veel disciplines ervaring heb opgedaan.”

Wat zou u nu graag nog verder willen ontwikkelen aan uzelf?

“Ik heb een groot verantwoordelijkheidsbesef en ben daardoor geneigd om veel werk naar mezelf toe te trekken. Ik vind dat ik moet leren om meer te delegeren: dat maakt het voor hen leuker en interessanter én voor mezelf ook beter.”
“Het belangrijkste is dat je, ondanks de hoge werkdruk, plezier hebt in je werk: dan kun je veel aan en krijg je er energie van. In de praktijk betekent het ook dat je slimmer moet werken met minder mensen. Ik hecht aan een ontspannen sfeer in het team en probeer daarom ook op kleine dingen te letten. Het draait om persoonlijke aandacht. Met humor en relativering kun je de sfeer goed houden.”

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Buiten mijn werk ben ik een sportman. Ik krijg veel energie van bewegen en doe veel aan hardlopen en crossfit. Mijn vrouw en ik werken door de week allebei hard en in het weekend willen we dan graag maximale tijd met het gezin doorbrengen. Dan gaan we lunchen in de binnenstad, doen leuke dingen en gaan we graag uit eten. En, in het weekend lees ik uitgebreid de weekendkranten zodat ik weer helemaal op de hoogte ben.”

Hoe ziet uw favoriete vakantie eruit?

“We gaan ieder jaar op wintersport en proberen in de zomervakantie zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. We zijn in Thailand geweest, maar ook in Kroatië. En we vinden het allebei belangrijk om ook onafhankelijk van elkaar dingen met vrienden te ondernemen. Binnenkort ga ik een weekje weg met goede vrienden die ik allemaal al heel lang ken. Dan heb je echt weer even de tijd om elkaar uitvoerig te spreken.”

Voor welke mensen heeft u bewondering?

“In de automotive voor de dga van Van Mossel, Eric Berkhof. In zijn werkwijze, aansturing en strategie heeft hij de zaken goed voor elkaar, zowel bij de dealerbedrijven als bij de leasemaatschappij en de occasioncentra.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Ludo de Mots (Ford): Met humor houd je de sfeer goed | Automotive Online

Ludo de Mots (Ford): Met humor houd je de sfeer goed

Nieuwe post • Ludo de Mots (41) startte 20 jaar geleden als stagiair bij Ford, klom op naar de functie van fleetmanager en is sinds 1 oktober manager Personenauto’s bij de importeur. De Mots woont in Harderwijk, is in 2010 getrouwd en heeft een dochter van acht jaar.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ludo de Mots (r) bewondert Eric Berkhof. (Foto: Ford)

Welke ervaring of gebeurtenis was belangrijk voor uw loopbaan?

“Ik heb twee jaar voor Ford in Engeland gezeten. Daar werkte ik op het Europese hoofdkantoor. Ik vond het heel bijzonder om in een team van allemaal expats te functioneren en ervaringen met elkaar te delen. Ik vind dat je jezelf altijd moet blijven ontwikkelen en steeds moet werken aan een betere versie van jezelf.”
“Ik ben na mijn stage altijd bij Ford blijven werken, ook omdat ik om de zoveel jaar de kans kreeg om mezelf steeds te ontwikkelen en nieuwe ervaringen op te doen. Het voordeel is dat ik de organisatie en de mensen goed ken en in veel disciplines ervaring heb opgedaan.”

Wat zou u nu graag nog verder willen ontwikkelen aan uzelf?

“Ik heb een groot verantwoordelijkheidsbesef en ben daardoor geneigd om veel werk naar mezelf toe te trekken. Ik vind dat ik moet leren om meer te delegeren: dat maakt het voor hen leuker en interessanter én voor mezelf ook beter.”
“Het belangrijkste is dat je, ondanks de hoge werkdruk, plezier hebt in je werk: dan kun je veel aan en krijg je er energie van. In de praktijk betekent het ook dat je slimmer moet werken met minder mensen. Ik hecht aan een ontspannen sfeer in het team en probeer daarom ook op kleine dingen te letten. Het draait om persoonlijke aandacht. Met humor en relativering kun je de sfeer goed houden.”

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Buiten mijn werk ben ik een sportman. Ik krijg veel energie van bewegen en doe veel aan hardlopen en crossfit. Mijn vrouw en ik werken door de week allebei hard en in het weekend willen we dan graag maximale tijd met het gezin doorbrengen. Dan gaan we lunchen in de binnenstad, doen leuke dingen en gaan we graag uit eten. En, in het weekend lees ik uitgebreid de weekendkranten zodat ik weer helemaal op de hoogte ben.”

Hoe ziet uw favoriete vakantie eruit?

“We gaan ieder jaar op wintersport en proberen in de zomervakantie zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. We zijn in Thailand geweest, maar ook in Kroatië. En we vinden het allebei belangrijk om ook onafhankelijk van elkaar dingen met vrienden te ondernemen. Binnenkort ga ik een weekje weg met goede vrienden die ik allemaal al heel lang ken. Dan heb je echt weer even de tijd om elkaar uitvoerig te spreken.”

Voor welke mensen heeft u bewondering?

“In de automotive voor de dga van Van Mossel, Eric Berkhof. In zijn werkwijze, aansturing en strategie heeft hij de zaken goed voor elkaar, zowel bij de dealerbedrijven als bij de leasemaatschappij en de occasioncentra.”

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.