Pietro Gorlier nieuwe FCA-topman voor Europa

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Pietro Gorlier krijgt de leiding over FCA in Europa, Afrika en het Midden-Oosten (foto: FCA)

Ceo Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) overleed totaal onverwacht op 25 juli. Voormalig Jeep-topman Mike Manley nam zijn positie over en neemt nu de eerste personele beslissingen. Gisteren maakte hij in een e-mail aan de medewerkers bekend dat er elf nieuwe aanstellingen zijn in het topmanagement. Voor een deel gaat het om het verschuiven van mensen naar andere posities.  Lees hier het premium-artikel over Sergio Marchionne, strateeg in slobbertrui.

Manley koos Pietro Gorlier (55) als coo voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Hij volgt Alfredo Altavilla op. Die verliet het concern omdat hij na het overlijden van Marchionne geen ceo werd. Gorlier blijft naast zijn nieuwe functie hoofd van Mopar, de componentendivisie van FCA.

Enkele andere aanstellingen zijn:

  • Reid Bigland: hij gaat Ram leiden en wordt verantwoordelijk voor de FCA-verkoop in de VS en Canada;
  • Tim Kuniskis: hij blijft verantwoordelijk voor Alfa Romeo wereldwijd en gaat daarnaast Jeep leiden in de VS;
  • Harald Wester: gaat leiding geven aan Maserati. Hij blijft chief technology officer van geheel FCA;
  • Ermanno Ferrari: hij wordt ceo van Magneti Marelli.

Manley geeft in de e-mail aan de medewerkers aan dat hij de strategie van Marchionne, zoals vastgelegd in een vijfjarenplan, zal blijven volgen.