‘Fiat Chrysler krijgt boete van 300 miljoen dollar’

Emissiefraude • De autofabrikant hoopt dat de zaak rondom het dieselschandaal in de VS nu definitief is afgerond.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De rechtbank in de VS heeft Fiat Chrysler veroordeeld tot een boete van 300 miljoen dollar. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Fiat Chrysler (FCA), onderdeel van Stellantis, is maandag door de rechtbank in Detroit veroordeeld tot een boete van 300 miljoen dollar (290 miljoen euro) vanwege de fraude met emissiegegevens. Zo melden internationale media.

De boete is het gevolg van ‘diepgaand onderzoek van drie jaar lang’, aldus justitie in de VS. Fiat Chrysler heeft jarenlang ontkend met software gesjoemeld te hebben. In juni van dit jaar pleitte de fabrikant echter schuldig, waarna de rechter nu dus een boete heeft opgelegd.

Afhandeling

Met deze uitspraak hoopt FCA dat de zaak nu definitief is afgewikkeld. Naast de boete legde de rechtbank het bedrijf ook een proeftijd van drie jaar op waarbij het bedrijf wordt beoordeeld op de naleving van de Clean Air Act en inspectie- en testprocedures. FCA betaalde in 2019 al honderden miljoenen dollars voor schikkingen met justitie en schadevergoedingen aan consumenten in civiele procedures.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Fiat Chrysler krijgt boete van 300 miljoen dollar’ | Automotive Online

‘Fiat Chrysler krijgt boete van 300 miljoen dollar’

Emissiefraude • De autofabrikant hoopt dat de zaak rondom het dieselschandaal in de VS nu definitief is afgerond.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De rechtbank in de VS heeft Fiat Chrysler veroordeeld tot een boete van 300 miljoen dollar. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Fiat Chrysler (FCA), onderdeel van Stellantis, is maandag door de rechtbank in Detroit veroordeeld tot een boete van 300 miljoen dollar (290 miljoen euro) vanwege de fraude met emissiegegevens. Zo melden internationale media.

De boete is het gevolg van ‘diepgaand onderzoek van drie jaar lang’, aldus justitie in de VS. Fiat Chrysler heeft jarenlang ontkend met software gesjoemeld te hebben. In juni van dit jaar pleitte de fabrikant echter schuldig, waarna de rechter nu dus een boete heeft opgelegd.

Afhandeling

Met deze uitspraak hoopt FCA dat de zaak nu definitief is afgewikkeld. Naast de boete legde de rechtbank het bedrijf ook een proeftijd van drie jaar op waarbij het bedrijf wordt beoordeeld op de naleving van de Clean Air Act en inspectie- en testprocedures. FCA betaalde in 2019 al honderden miljoenen dollars voor schikkingen met justitie en schadevergoedingen aan consumenten in civiele procedures.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.