Zarcone nieuwe ceo onderdelengigant LKQ

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt LKQ.

Zarcone volgt Robert Wagman (52) op, die sinds 2012 ceo van LKQ was en uit gezondheidsoverwegingen rustiger aan gaat doen. Wagman blijft parttime bij het bedrijf werken als adviseur. Wagmans voorganger Joseph Holsten, de huidige voorzitter van de raad van bestuur zal tijdelijk een grotere rol gaan vervullen binnen het bedrijf.

Zarcone werkt sinds 2015 bij het beursgenoteerde LKQ als chief financial officer. Maar had jaren een adviserende rol bij LKQ vanuit zijn functie bij een investeringsbank. Zo was hij onder meer nauw betrokken bij de beursgang van LKQ in 2003.

LKQ realiseerde afgelopen jaar een nettowinst van 456 miljoen dollar op een omzet van 8,58 miljard dollar. In de jaren er voor maakte het bedrijf een enorme groei door. Onder meer door een agressieve overnamestrategie in de VS en Europa. 

Beuranalisten verwachten dat Zarcone deze strategie zal doorzetten. Het bedrijf zoekt nog naar een nieuwe cfo.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.