Voormalig taxateur Kroymans veroordeeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De rechter acht W. schuldig aan het te laag taxeren van een stuk grond in Baarn ten behoeve van zijn opdrachtgever. De rechter rekende het W. bijzonder zwaar aan dat hij `misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat in het maatschappelijke verkeer pleegt te worden gesteld in schriftelijke stukken met bewijsbestemming`.

René W. taxeerde het stuk grond tot driemaal toe, waarbij de opgegeven waarde sterk uiteenliep: van 7,6 miljoen in juli 2003, via 2,2 miljoen in april 2005 tot 8,2 miljoen later dat jaar. De lage waardering in april 2005 was volgens de rechtbank geen toeval: “Verdachte wist dat dit rapport gebruikt zou worden door de notaris voor de juridische levering en ter bepaling van de hoogte van de overdrachtsbelasting.” Door toedoen van W. is de Belastingdienst benadeeld voor een bedrag van 276 duizend euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Voormalig taxateur Kroymans veroordeeld | Automotive Online

Voormalig taxateur Kroymans veroordeeld

Redactie Redactie
• Laatste update:

De rechter acht W. schuldig aan het te laag taxeren van een stuk grond in Baarn ten behoeve van zijn opdrachtgever. De rechter rekende het W. bijzonder zwaar aan dat hij `misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat in het maatschappelijke verkeer pleegt te worden gesteld in schriftelijke stukken met bewijsbestemming`.

René W. taxeerde het stuk grond tot driemaal toe, waarbij de opgegeven waarde sterk uiteenliep: van 7,6 miljoen in juli 2003, via 2,2 miljoen in april 2005 tot 8,2 miljoen later dat jaar. De lage waardering in april 2005 was volgens de rechtbank geen toeval: “Verdachte wist dat dit rapport gebruikt zou worden door de notaris voor de juridische levering en ter bepaling van de hoogte van de overdrachtsbelasting.” Door toedoen van W. is de Belastingdienst benadeeld voor een bedrag van 276 duizend euro.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.