‘Frits Kroymans verdiende miljoenen met beschermingsmiddelen tijdens coronacrisis’

Kroymans • De dealer van exclusieve automerken is eigenaar van Lasaulec, dat zo’n 34 miljoen euro verdiende aan de verkoop van medische beschermingsmiddelen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Een van Kroymans' bedrijven verdiende flink aan de coronacrisis (foto: Shutterstock)

Technische groothandel Lasaulec verkocht in 2020 voor 149 miljoen euro aan de handel in met name medische isolatiejassen, die het overbrengen van het coronavirus op medewerkers in de gezondheidszorg moesten voorkomen. Lasaulec is sinds 2004 een volle dochter van de holding van Kroymans. Dit meldt het FD. Er zijn geen aanwijzingen dat daarbij iets illegaals gebeurde.

Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) is veel in het nieuws gekomen door de aankoop van mondkapjes via Sywert van Lienden. Het LCH gaf in totaal 1,4 miljard euro overheidsgeld uit aan beschermingsmiddelen tegen coronabesmetting. Nu blijkt dat circa 10% daarvan werd besteed aan Lasaulec. Het FD citeert Tjeerd Meijer, samen met Kroymans bestuurder van Kroymans Holding, die bevestigt dat er op een omzet van 120 miljoen (ex btw) een winstmarge is gemaakt van tussen de 28% en 30%. Dat komt uit op een winst van 34 tot 36 miljoen euro. Meijer: “We hebben er flink aan verdiend, dat kunnen en hoeven we niet te ontkennen. Maar er niks mis met de transactie. Dat zal ook blijken uit het Deloitte-onderzoek. We hebben een sluitend dossier.” Kroymans maakte in 2020 een reuzensprong vooruit in de Quote 500.

Het FD analyseerde de jaarrekening van Lasaulec over 2020. Daaruit blijkt een verdubbeling van de omzet tot 218 miljoen euro. 120 miljoen daarvan wordt geboekt als verkoop van Covid 19-gerelateerde beschermingsmiddelen. De winst (na belastingen) kwam uit op €47 miljoen, zeven maal meer dan in 2019. Een deel daarvan is in 2020 direct doorgesluisd naar het moederbedrijf dat in handen is van Kroymans.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Frits Kroymans verdiende miljoenen met beschermingsmiddelen tijdens coronacrisis’ | Automotive Online

‘Frits Kroymans verdiende miljoenen met beschermingsmiddelen tijdens coronacrisis’

Kroymans • De dealer van exclusieve automerken is eigenaar van Lasaulec, dat zo’n 34 miljoen euro verdiende aan de verkoop van medische beschermingsmiddelen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Een van Kroymans' bedrijven verdiende flink aan de coronacrisis (foto: Shutterstock)

Technische groothandel Lasaulec verkocht in 2020 voor 149 miljoen euro aan de handel in met name medische isolatiejassen, die het overbrengen van het coronavirus op medewerkers in de gezondheidszorg moesten voorkomen. Lasaulec is sinds 2004 een volle dochter van de holding van Kroymans. Dit meldt het FD. Er zijn geen aanwijzingen dat daarbij iets illegaals gebeurde.

Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) is veel in het nieuws gekomen door de aankoop van mondkapjes via Sywert van Lienden. Het LCH gaf in totaal 1,4 miljard euro overheidsgeld uit aan beschermingsmiddelen tegen coronabesmetting. Nu blijkt dat circa 10% daarvan werd besteed aan Lasaulec. Het FD citeert Tjeerd Meijer, samen met Kroymans bestuurder van Kroymans Holding, die bevestigt dat er op een omzet van 120 miljoen (ex btw) een winstmarge is gemaakt van tussen de 28% en 30%. Dat komt uit op een winst van 34 tot 36 miljoen euro. Meijer: “We hebben er flink aan verdiend, dat kunnen en hoeven we niet te ontkennen. Maar er niks mis met de transactie. Dat zal ook blijken uit het Deloitte-onderzoek. We hebben een sluitend dossier.” Kroymans maakte in 2020 een reuzensprong vooruit in de Quote 500.

Het FD analyseerde de jaarrekening van Lasaulec over 2020. Daaruit blijkt een verdubbeling van de omzet tot 218 miljoen euro. 120 miljoen daarvan wordt geboekt als verkoop van Covid 19-gerelateerde beschermingsmiddelen. De winst (na belastingen) kwam uit op €47 miljoen, zeven maal meer dan in 2019. Een deel daarvan is in 2020 direct doorgesluisd naar het moederbedrijf dat in handen is van Kroymans.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.