Zakenauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 2)

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De Kia EV6 beschikt over vooruitstrevende techniek zoals een 800 volt-systeem (foto: Kia)

Tijdens de AM Driving Business Awards op 28 september zal duidelijk worden welke auto er met de titel Zakenauto van het Jaar vandoor gaat. De top 10 van genomineerde auto’s is vastgesteld door de vakjury, en importeurs hebben inmiddels hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag in juli. Welke auto volgt de Kia Niro op?

De eerste drie genomineerden zijn al bekend. Dit zijn de volgende drie auto’s die zijn genomineerd, in alfabetische volgorde.

Hyundai Ioniq 5 

Futuristisch vormgegeven elektrisch topmodel van Hyundai, dat in niets lijkt op de vorige Ioniq. De Ioniq 5 is bovendien de eerste auto die onder het nieuwe submerk Ioniq op de markt wordt gebracht. Dit jaar moet de Ioniq 6 volgen en de Ioniq 7 staat voor 2023 in de planning.

Kia EV6

Over futuristisch gesproken: de Kia EV6 kan ook in dat rijtje. De auto deelt het platform met de Ioniq 5. En het blijft niet alleen bij een modern uiterlijk, de EV6 maakt het ook waar met zijn vooruitstrevende techniek zoals een 800 volt-systeem. Qua prijs concurreert de auto onder andere met modellen van Tesla en Polestar.

Polestar 2

Dit sportieve EV-merk van het Chinese Geely, waar ook Volvo onder valt, wil dit jaar wereldwijd 50 duizend auto’s afleveren. In Nederland verkocht Polestar vorig jaar ruim 2.500 exemplaren van de Polestar 2. Berijders vallen voor het sportieve rijgedrag maar de beperkte binnenruimte is een minpunt. 

Aanmelden

De bekendmaking van de Zakenauto van het Jaar en Beste Nieuwkomer is het feestelijke hoogtepunt van de AM Driving Business Awards. Op 28 september pakken we uit met een boeiend programma en inspirerende sprekers, inclusief de presentatie van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2022.

Wil je erbij zijn? Je kan je hier aanmelden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Zakenauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 2) | Automotive Online

Zakenauto van het Jaar 2023: De genomineerden (Deel 2)

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
De Kia EV6 beschikt over vooruitstrevende techniek zoals een 800 volt-systeem (foto: Kia)

Tijdens de AM Driving Business Awards op 28 september zal duidelijk worden welke auto er met de titel Zakenauto van het Jaar vandoor gaat. De top 10 van genomineerde auto’s is vastgesteld door de vakjury, en importeurs hebben inmiddels hun presentaties mogen geven aan de jury tijdens de importeursdag in juli. Welke auto volgt de Kia Niro op?

De eerste drie genomineerden zijn al bekend. Dit zijn de volgende drie auto’s die zijn genomineerd, in alfabetische volgorde.

Hyundai Ioniq 5 

Futuristisch vormgegeven elektrisch topmodel van Hyundai, dat in niets lijkt op de vorige Ioniq. De Ioniq 5 is bovendien de eerste auto die onder het nieuwe submerk Ioniq op de markt wordt gebracht. Dit jaar moet de Ioniq 6 volgen en de Ioniq 7 staat voor 2023 in de planning.

Kia EV6

Over futuristisch gesproken: de Kia EV6 kan ook in dat rijtje. De auto deelt het platform met de Ioniq 5. En het blijft niet alleen bij een modern uiterlijk, de EV6 maakt het ook waar met zijn vooruitstrevende techniek zoals een 800 volt-systeem. Qua prijs concurreert de auto onder andere met modellen van Tesla en Polestar.

Polestar 2

Dit sportieve EV-merk van het Chinese Geely, waar ook Volvo onder valt, wil dit jaar wereldwijd 50 duizend auto’s afleveren. In Nederland verkocht Polestar vorig jaar ruim 2.500 exemplaren van de Polestar 2. Berijders vallen voor het sportieve rijgedrag maar de beperkte binnenruimte is een minpunt. 

Aanmelden

De bekendmaking van de Zakenauto van het Jaar en Beste Nieuwkomer is het feestelijke hoogtepunt van de AM Driving Business Awards. Op 28 september pakken we uit met een boeiend programma en inspirerende sprekers, inclusief de presentatie van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2022.

Wil je erbij zijn? Je kan je hier aanmelden.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.