Skoda Enyaq verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2023

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De Skoda Enyaq is woensdagavond gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2023 (foto: Skoda)

De Skoda Enyaq is woensdagavond gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2023. Tijdens de Driving Business Awards van Automotive Management in Nieuwegein ontvingen Thomas Duste (manager product marketing Škoda bij Pon Automotive) en Robert Neefjes (manager lease, rent en aftersales B2B – Pon Business Mobility) de prijs uit handen van juryvoorzitter Odiel Mennink en AM’s adjunct-hoofdredacteur Gandor Bronkhorst. De onderscheiding van het meest veelbelovende nieuwe model – de Beste Nieuwkomer van het jaar – ging naar de BMW i4.

De vakjury is met name lovend over de het totaalpakket dat de auto te bieden heeft voor “een nuchtere prijs”. Zo valt te lezen in het juryrapport: “De Enyaq springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het interieur valt op vanwege het hoge afwerkingsniveau. De Enyaq staat op hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID.4, maar toch levert Skoda een beter product, vindt de jury. “Je krijgt een auto met een Skoda-signatuur, de kwaliteit van het Volkswagen-concern in een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten.”

Thomas Duste: “We zijn 1,5 jaar geleden begonnen met de Enyaq, we hebben in die tijd veel meegemaakt en zijn nu de best verkochte elektrische auto van Nederland. Vorig jaar waren we de beste nieuwkomer, dit jaar twee nominaties dus het is wel echt de kers op de taart.”

Nieuwkomer van het jaar 2023

Naast de Zakenauto van het Jaar, wordt tijdens de Driving Business Awards ook de Nieuwkomer van het Jaar verkozen. Deze prijs ging dit jaar naar de BMW i4. Daarmee is deze auto de opvolger van de auto die dit jaar de hoofdprijs in de wacht sleepte.

“Met de i4 heeft BMW een EV voor liefhebbers”, zo begint de jury haar rapport. De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data de grootste kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden.

Skoda Enyaq verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2023 | Automotive Online

Skoda Enyaq verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2023

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De Skoda Enyaq is woensdagavond gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2023 (foto: Skoda)

De Skoda Enyaq is woensdagavond gekroond tot Zakenauto van het Jaar 2023. Tijdens de Driving Business Awards van Automotive Management in Nieuwegein ontvingen Thomas Duste (manager product marketing Škoda bij Pon Automotive) en Robert Neefjes (manager lease, rent en aftersales B2B – Pon Business Mobility) de prijs uit handen van juryvoorzitter Odiel Mennink en AM’s adjunct-hoofdredacteur Gandor Bronkhorst. De onderscheiding van het meest veelbelovende nieuwe model – de Beste Nieuwkomer van het jaar – ging naar de BMW i4.

De vakjury is met name lovend over de het totaalpakket dat de auto te bieden heeft voor “een nuchtere prijs”. Zo valt te lezen in het juryrapport: “De Enyaq springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Het interieur valt op vanwege het hoge afwerkingsniveau. De Enyaq staat op hetzelfde MEB-platform als de Volkswagen ID.4, maar toch levert Skoda een beter product, vindt de jury. “Je krijgt een auto met een Skoda-signatuur, de kwaliteit van het Volkswagen-concern in een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten.”

Thomas Duste: “We zijn 1,5 jaar geleden begonnen met de Enyaq, we hebben in die tijd veel meegemaakt en zijn nu de best verkochte elektrische auto van Nederland. Vorig jaar waren we de beste nieuwkomer, dit jaar twee nominaties dus het is wel echt de kers op de taart.”

Nieuwkomer van het jaar 2023

Naast de Zakenauto van het Jaar, wordt tijdens de Driving Business Awards ook de Nieuwkomer van het Jaar verkozen. Deze prijs ging dit jaar naar de BMW i4. Daarmee is deze auto de opvolger van de auto die dit jaar de hoofdprijs in de wacht sleepte.

“Met de i4 heeft BMW een EV voor liefhebbers”, zo begint de jury haar rapport. De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data de grootste kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden.