BMW i4 wint prijs van Beste Nieuwkomer v/h Jaar 2023

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De BMW i4 heeft de belofte prijs Beste Nieuwkomer van het Jaar 2023 in de wacht gesleept (foto: BMW)

Naast de trofee voor de Zakenauto van het Jaar reikt AM elk jaar tijdens het AM Driving Business Awards event een prijs uit voor de Beste Nieuwkomer. De jury kijkt hierbij naar ‘aanstormend talent’ op de zakelijke markt. Auto’s die veelbelovend, maar nog te kort op de markt zijn om zich in de praktijk goed te bewijzen.

De BMW i4 heeft de belofte prijs Beste Nieuwkomer van het Jaar 2023 in de wacht gesleept. Tijdens de Driving Business Awards van Automotive Management in Nieuwegein heeft Ton de Rooy, manager corporate sales de award namens BMW Nederland in ontvangst genomen. “Met de i4 heeft BMW een EV voor liefhebbers”, zo begint de jury haar rapport. De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data een grote kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden.

Liefhebbers auto

Als premium merk levert BMW met de i4 in de ogen van enkele juryleden een auto die opvalt vanwege zijn goede prijs-kwaliteit verhouding. ‘We gaan er ontzettend veel medewerkers mee blij maken, dit is een auto die veel gekozen gaat worden,’ was een opmerking van een jurylid. Aan de andere kant vindt een aantal juryleden de auto, met een vanaf prijs van zo’n 60 duizend euro, erg duur. Waar iedereen het wél over eens is: met de i4 heeft BMW duidelijk weer een liefhebbers auto in handen, een auto die meer emotie losmaakt dan veel andere elektrische auto’s.

Onder de streep is de jury unaniem. ‘De i4 rijdt en ziet eruit als een echte BMW. Deze auto neemt alle twijfels weg die je kan hebben over elektrisch rijden, hij is beter dan de brandstofauto’s van BMW. Bijzonder indrukwekkend.’

Ton de Rooy: “We hebben een grote historie elektrische auto’s, die begon met de i3. Daarna werkten we aan een betere actieradius en sneller laden. De BMW i4 heeft dit allemaal: het is de auto van de toekomst, die ook nog eens goed verkoopt. We zijn blij dat de i4 heeft gewonnen. Bij ons is 75 procent van de verkoop aan de leasemarkt een auto met een stekker. Wij werken hard om te voldoen aan de enorme vraag en onze dealerorganisatie staat garant voor premium service voor onze klanten.”

BMW i4 wint prijs van Beste Nieuwkomer v/h Jaar 2023 | Automotive Online

BMW i4 wint prijs van Beste Nieuwkomer v/h Jaar 2023

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De BMW i4 heeft de belofte prijs Beste Nieuwkomer van het Jaar 2023 in de wacht gesleept (foto: BMW)

Naast de trofee voor de Zakenauto van het Jaar reikt AM elk jaar tijdens het AM Driving Business Awards event een prijs uit voor de Beste Nieuwkomer. De jury kijkt hierbij naar ‘aanstormend talent’ op de zakelijke markt. Auto’s die veelbelovend, maar nog te kort op de markt zijn om zich in de praktijk goed te bewijzen.

De BMW i4 heeft de belofte prijs Beste Nieuwkomer van het Jaar 2023 in de wacht gesleept. Tijdens de Driving Business Awards van Automotive Management in Nieuwegein heeft Ton de Rooy, manager corporate sales de award namens BMW Nederland in ontvangst genomen. “Met de i4 heeft BMW een EV voor liefhebbers”, zo begint de jury haar rapport. De BMW i4 haalt de op één na hoogste score voor duurzaamheid en heeft op basis van de aangeleverde data een grote kans om volgend jaar Zakenauto van het Jaar te worden.

Liefhebbers auto

Als premium merk levert BMW met de i4 in de ogen van enkele juryleden een auto die opvalt vanwege zijn goede prijs-kwaliteit verhouding. ‘We gaan er ontzettend veel medewerkers mee blij maken, dit is een auto die veel gekozen gaat worden,’ was een opmerking van een jurylid. Aan de andere kant vindt een aantal juryleden de auto, met een vanaf prijs van zo’n 60 duizend euro, erg duur. Waar iedereen het wél over eens is: met de i4 heeft BMW duidelijk weer een liefhebbers auto in handen, een auto die meer emotie losmaakt dan veel andere elektrische auto’s.

Onder de streep is de jury unaniem. ‘De i4 rijdt en ziet eruit als een echte BMW. Deze auto neemt alle twijfels weg die je kan hebben over elektrisch rijden, hij is beter dan de brandstofauto’s van BMW. Bijzonder indrukwekkend.’

Ton de Rooy: “We hebben een grote historie elektrische auto’s, die begon met de i3. Daarna werkten we aan een betere actieradius en sneller laden. De BMW i4 heeft dit allemaal: het is de auto van de toekomst, die ook nog eens goed verkoopt. We zijn blij dat de i4 heeft gewonnen. Bij ons is 75 procent van de verkoop aan de leasemarkt een auto met een stekker. Wij werken hard om te voldoen aan de enorme vraag en onze dealerorganisatie staat garant voor premium service voor onze klanten.”