Lightyear krijgt 3,8 miljoen innovatiekrediet van RVO

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het geld van RVO wordt gebruikt voor productie van de kenmerkende Lightyear-zonnedaken (foto: Lightyear)

De Nederlandse startup Lightyear ontvangt een innovatiekrediet van 3,8 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met deze financiering kan de autofabrikant uit Helmond een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen, die nodig is om op grotere schaal te produceren. Dit meldt Lightyear.

In juli maakte Lightyear al bekend dat het gaat uitbreiden met een productielocatie voor zonnedaken in Venray. Dit wordt ondergebracht bij schuifdakenfabrikant Inalfa. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft overigens in Helmond.

Erkenning

“We zijn enorm vereerd om deze financiering van RVO te mogen ontvangen”, vertelt Hans Heijmans, coo van Lightyear. “We zien het als een erkenning van de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.”

Lightyear hoopt de productie van het eerste model, de Lightyear 1, komend jaar te starten. Vanaf 2025 moet de auto in massaproductie geproduceerd worden bij de Finse autofabrikant Valmet. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Lightyear krijgt 3,8 miljoen innovatiekrediet van RVO | Automotive Online

Lightyear krijgt 3,8 miljoen innovatiekrediet van RVO

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Het geld van RVO wordt gebruikt voor productie van de kenmerkende Lightyear-zonnedaken (foto: Lightyear)

De Nederlandse startup Lightyear ontvangt een innovatiekrediet van 3,8 miljoen euro van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met deze financiering kan de autofabrikant uit Helmond een productiefaciliteit voor zonnedaken voor voertuigen ontwikkelen, die nodig is om op grotere schaal te produceren. Dit meldt Lightyear.

In juli maakte Lightyear al bekend dat het gaat uitbreiden met een productielocatie voor zonnedaken in Venray. Dit wordt ondergebracht bij schuifdakenfabrikant Inalfa. Het hoofdkantoor van Lightyear blijft overigens in Helmond.

Erkenning

“We zijn enorm vereerd om deze financiering van RVO te mogen ontvangen”, vertelt Hans Heijmans, coo van Lightyear. “We zien het als een erkenning van de overheid dat ze gelooft in de technologie die Lightyear ontwikkelt, en dat zonnemobiliteit als een belangrijke oplossing wordt gezien.”

Lightyear hoopt de productie van het eerste model, de Lightyear 1, komend jaar te starten. Vanaf 2025 moet de auto in massaproductie geproduceerd worden bij de Finse autofabrikant Valmet. 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.