RAI zoekt nieuwe aandeelhouder voor financiering toekomstplannen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
RAI Amsterdam zoekt een nieuwe investeerder voor zijn toekomstplannen. (Foto: RAI Vereniging)

Het beurs- en congresbedrijf RAI Amsterdam is op zoek naar een nieuwe aandeelhouder voor de toekomstplannen van het beurscomplex en het omliggende gebied. Dit zou kunnen betekenen dat het aandeel van de RAI Vereniging, die nu 75 procent van de aandelen heeft, minder gaat worden. “De plannen zijn nog heel prematuur”, aldus woordvoerder Floris Liebrand van de RAI Vereniging. “Alle mogelijkheden moeten nog nader worden onderzocht. Er is op dit moment nog niets concreet, alle opties liggen nog open.”

Masterplan

Volgens een zogenoemd strategisch masterplan zou de RAI Amsterdam moeten worden ontwikkeld tot een multifunctionele plek die ruimte biedt voor business, recreatie, publieke horeca en zouden er nieuwe woningen en winkels gebouwd gaan worden. Dat blijkt uit plannen van de gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam. Om de financiering voor die plannen rond te krijgen, wordt gezocht naar een investeerder, die dan wellicht ook aandelen krijgt in RAI Amsterdam.

Volgens de plannen zou de infrastructuur van het gebied moeten worden aangepast met een tunnel onder het complex en een logistiek overslagpunt buiten de stad, zodat vrachtwagens die naar de RAI moeten, buiten de stad kunnen blijven. 

Zwaar jaar

RAI Amsterdam heeft een zwaar jaar achter de rug door de coronacrisis. Het beurs- en congressencomplex was lange tijd gesloten vanwege de lockdown en coronacrisis. Als gevolg daarvan heeft de organisatie vorig jaar een reorganisatie moeten doorvoeren. Pas sinds afgelopen augustus is de RAI weer geopend voor events en congressen. Ook de RAI Vereniging heeft moeten reorganiseren, waarbij 8 van de 32 arbeidsplaatsen verloren gingen.De RAI Vereniging voelde zich genoodzaakt een kwart van de 32 arbeidsplaatsen te schrappen.

Eerder dit jaar vertrok Wijnand de Geus als sectiemanager personenauto’s, lichte bedrijfswagens en trucks bij de RAI Vereniging. Hij is opgevolgd door Sacha Boedijn, die deze functie sinds 1 maart bekleedt en al tien jaar werkt bij de organisatie. De Geus keerde snel terug bij de branchevereniging. Hij werd in juli aangesteld als interim branchemanager bij Bovag Energiesystemen en Revisie. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

RAI zoekt nieuwe aandeelhouder voor financiering toekomstplannen | Automotive Online

RAI zoekt nieuwe aandeelhouder voor financiering toekomstplannen

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
RAI Amsterdam zoekt een nieuwe investeerder voor zijn toekomstplannen. (Foto: RAI Vereniging)

Het beurs- en congresbedrijf RAI Amsterdam is op zoek naar een nieuwe aandeelhouder voor de toekomstplannen van het beurscomplex en het omliggende gebied. Dit zou kunnen betekenen dat het aandeel van de RAI Vereniging, die nu 75 procent van de aandelen heeft, minder gaat worden. “De plannen zijn nog heel prematuur”, aldus woordvoerder Floris Liebrand van de RAI Vereniging. “Alle mogelijkheden moeten nog nader worden onderzocht. Er is op dit moment nog niets concreet, alle opties liggen nog open.”

Masterplan

Volgens een zogenoemd strategisch masterplan zou de RAI Amsterdam moeten worden ontwikkeld tot een multifunctionele plek die ruimte biedt voor business, recreatie, publieke horeca en zouden er nieuwe woningen en winkels gebouwd gaan worden. Dat blijkt uit plannen van de gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam. Om de financiering voor die plannen rond te krijgen, wordt gezocht naar een investeerder, die dan wellicht ook aandelen krijgt in RAI Amsterdam.

Volgens de plannen zou de infrastructuur van het gebied moeten worden aangepast met een tunnel onder het complex en een logistiek overslagpunt buiten de stad, zodat vrachtwagens die naar de RAI moeten, buiten de stad kunnen blijven. 

Zwaar jaar

RAI Amsterdam heeft een zwaar jaar achter de rug door de coronacrisis. Het beurs- en congressencomplex was lange tijd gesloten vanwege de lockdown en coronacrisis. Als gevolg daarvan heeft de organisatie vorig jaar een reorganisatie moeten doorvoeren. Pas sinds afgelopen augustus is de RAI weer geopend voor events en congressen. Ook de RAI Vereniging heeft moeten reorganiseren, waarbij 8 van de 32 arbeidsplaatsen verloren gingen.De RAI Vereniging voelde zich genoodzaakt een kwart van de 32 arbeidsplaatsen te schrappen.

Eerder dit jaar vertrok Wijnand de Geus als sectiemanager personenauto’s, lichte bedrijfswagens en trucks bij de RAI Vereniging. Hij is opgevolgd door Sacha Boedijn, die deze functie sinds 1 maart bekleedt en al tien jaar werkt bij de organisatie. De Geus keerde snel terug bij de branchevereniging. Hij werd in juli aangesteld als interim branchemanager bij Bovag Energiesystemen en Revisie. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.