VDL Nedcar moet de productie deze week weer stil leggen

chiptekort • Het bedrijf bekijkt per week, in nauw contact met opdrachtgever BMW, of en op welke dagen de fabriek kan draaien.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VDL Nedcar moet opnieuw een productiestop doorvoeren vanwege het chiptekort. (Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar in het Limburgse Born is deze week weer genoodzaakt om de productie voor drie dagen te staken vanwege het aanhoudende chiptekort. Woordvoerder Miel Timmers van VDL Nedcar laat desgevraagd aan Automotive weten dat het werk tot en met morgen is stilgelegd. “We hopen donderdag en vrijdag weer te kunnen produceren”, aldus Timmers, die vreest dat het chiptekort nog maanden zal duren. VDL Nedcar heeft de afgelopen maanden al ettelijke keren moeten besluiten om de productie op te schorten vanwege het chiptekort. 

VDL Nedcar geeft geen cijfers over de omvang van de verloren productie, maar geeft wel aan dat de niet-gewerkte uren door de medewerkers inmiddels zo hoog zijn opgelopen dat nu met de werknemers en de OR wordt besproken hoe dit opgelost kan worden. 

VDL Nedcar is zeker niet de enige fabrikant die vanwege het chiptekort genoodzaakt is om de productie op te schorten. Bijna alle autofabrikanten hebben last van het wereldwijde tekort aan chips.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

VDL Nedcar moet de productie deze week weer stil leggen | Automotive Online

VDL Nedcar moet de productie deze week weer stil leggen

chiptekort • Het bedrijf bekijkt per week, in nauw contact met opdrachtgever BMW, of en op welke dagen de fabriek kan draaien.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
VDL Nedcar moet opnieuw een productiestop doorvoeren vanwege het chiptekort. (Foto: Shutterstock)

VDL Nedcar in het Limburgse Born is deze week weer genoodzaakt om de productie voor drie dagen te staken vanwege het aanhoudende chiptekort. Woordvoerder Miel Timmers van VDL Nedcar laat desgevraagd aan Automotive weten dat het werk tot en met morgen is stilgelegd. “We hopen donderdag en vrijdag weer te kunnen produceren”, aldus Timmers, die vreest dat het chiptekort nog maanden zal duren. VDL Nedcar heeft de afgelopen maanden al ettelijke keren moeten besluiten om de productie op te schorten vanwege het chiptekort. 

VDL Nedcar geeft geen cijfers over de omvang van de verloren productie, maar geeft wel aan dat de niet-gewerkte uren door de medewerkers inmiddels zo hoog zijn opgelopen dat nu met de werknemers en de OR wordt besproken hoe dit opgelost kan worden. 

VDL Nedcar is zeker niet de enige fabrikant die vanwege het chiptekort genoodzaakt is om de productie op te schorten. Bijna alle autofabrikanten hebben last van het wereldwijde tekort aan chips.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.