Bovag achterban wil tegemoetkoming kosten werknemers in quarantaine

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Een tegemoetkoming in kosten voor werknemers in quarantaine; dat zouden veel Bovagleden willen. (Foto: Shutterstock)

Op de vraag wat nodig is aan (overheids)maatregelen om zo goed mogelijk te kunnen blijven ondernemen, noemt 68 procent van de Bovagleden: ‘een tegemoetkoming in de onkosten voor werknemers die in quarantaine zijn’. 56 Procent zegt dat de NOW niet verder moet worden versoberd, terwijl 54 procent voor een tijdelijke verlaging van de BTW is. Zo blijkt uit de twaalfde Bovag coronamonitor. Uit de vorige coronamonitor bleek dat de NOW één van de meest gebruikte regelingen is onder de Bovagleden. 

In het kader van de Dag van de Ondernemer (20 november) werd de extra vraag gesteld om te kunnen inventariseren aan welke (overheids)maatregelen nu het meeste behoefte is. 

Uit de monitor blijkt dat het ondernemersvertrouwen stabiel blijft (80%), terwijl het aantal ondernemers dat een omzetdaling rapporteert, toeneemt tot 53 procent. Ook blijkt dat de impact van de crisis op de bedrijfsvoering verder toeneemt. Meer ondernemers melden een dalend aantal klanten, een minder gevulde orderportefeuille en minder werk in de werkplaats. Het aantal ondernemers dat verwacht afscheid te moeten nemen van personeel daalt licht, tot 25 procent.

BOVAG-Visual-wk47-1170x1369px-(1).png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Bovag achterban wil tegemoetkoming kosten werknemers in quarantaine | Automotive Online

Bovag achterban wil tegemoetkoming kosten werknemers in quarantaine

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Een tegemoetkoming in kosten voor werknemers in quarantaine; dat zouden veel Bovagleden willen. (Foto: Shutterstock)

Op de vraag wat nodig is aan (overheids)maatregelen om zo goed mogelijk te kunnen blijven ondernemen, noemt 68 procent van de Bovagleden: ‘een tegemoetkoming in de onkosten voor werknemers die in quarantaine zijn’. 56 Procent zegt dat de NOW niet verder moet worden versoberd, terwijl 54 procent voor een tijdelijke verlaging van de BTW is. Zo blijkt uit de twaalfde Bovag coronamonitor. Uit de vorige coronamonitor bleek dat de NOW één van de meest gebruikte regelingen is onder de Bovagleden. 

In het kader van de Dag van de Ondernemer (20 november) werd de extra vraag gesteld om te kunnen inventariseren aan welke (overheids)maatregelen nu het meeste behoefte is. 

Uit de monitor blijkt dat het ondernemersvertrouwen stabiel blijft (80%), terwijl het aantal ondernemers dat een omzetdaling rapporteert, toeneemt tot 53 procent. Ook blijkt dat de impact van de crisis op de bedrijfsvoering verder toeneemt. Meer ondernemers melden een dalend aantal klanten, een minder gevulde orderportefeuille en minder werk in de werkplaats. Het aantal ondernemers dat verwacht afscheid te moeten nemen van personeel daalt licht, tot 25 procent.

BOVAG-Visual-wk47-1170x1369px-(1).png

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.