Afzet Fastned daalt in maart met 70% door coronavirus

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het verlies van Fastned verdubbelde over de eerste helft van 2019. (Foto: Shutterstock)

De dagelijkse afzet van snellaadbedrijf Fastned daalde in maart met ongeveer 70% in vergelijking met februari. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus loopt de bouw van nieuwe stations, waaronder dertien stations in België, en het upgraden van bestaande stations vertraging op. Dit maakt Fastned vandaag bekend in een persbericht.

De omzet, gerelateerd aan opladen, steeg in 2019 met 178% tot 4,5 miljoen euro. De totale omzet van het bedrijf, inclusief de omzet van stations die in opdracht werden gerealiseerd, bedroeg 6,4 miljoen euro.

Negatief

Fastned breidde in 2019 het snellaadnetwerk uit door 29 nieuwe stations te openen en heeft in totaal nu 114 stations. De capaciteit van het netwerk is verder vergroot door het installeren van nieuwe en snellere laders op bestaande stations. Hierbij verwierf het bedrijf 47 nieuwe locaties, waarmee het totaal op 259 verworven locaties komt, inclusief bestaande stations. Vanwege de voortdurende investeringen in de uitbreiding van het netwerk was de onderliggende EBITDA van het bedrijf negatief, namelijk: -3,3 miljoen euro over 2019 (in 2018 was dit -3,8 miljoen euro). In het eerste half jaar van 2019 verdubbelde het verlies van het bedrijf.n het eerste half jaar van 2019 verdubbelde het verlies van het bedrijf.

Het snellaadbedrijf annuleerde een deel van haar geplande investeringsuitgaven om, op basis van de huidige prognoses, tot in 2021 een (verhoogde) minimale kasbuffer aan te kunnen houden. Volgens het bedrijf zijn de prognoses nu te onzeker, is onduidelijk hoe lang de pandemie zal duren en wat de volledige impact ervan zal zijn.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Afzet Fastned daalt in maart met 70% door coronavirus | Automotive Online

Afzet Fastned daalt in maart met 70% door coronavirus

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Het verlies van Fastned verdubbelde over de eerste helft van 2019. (Foto: Shutterstock)

De dagelijkse afzet van snellaadbedrijf Fastned daalde in maart met ongeveer 70% in vergelijking met februari. Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus loopt de bouw van nieuwe stations, waaronder dertien stations in België, en het upgraden van bestaande stations vertraging op. Dit maakt Fastned vandaag bekend in een persbericht.

De omzet, gerelateerd aan opladen, steeg in 2019 met 178% tot 4,5 miljoen euro. De totale omzet van het bedrijf, inclusief de omzet van stations die in opdracht werden gerealiseerd, bedroeg 6,4 miljoen euro.

Negatief

Fastned breidde in 2019 het snellaadnetwerk uit door 29 nieuwe stations te openen en heeft in totaal nu 114 stations. De capaciteit van het netwerk is verder vergroot door het installeren van nieuwe en snellere laders op bestaande stations. Hierbij verwierf het bedrijf 47 nieuwe locaties, waarmee het totaal op 259 verworven locaties komt, inclusief bestaande stations. Vanwege de voortdurende investeringen in de uitbreiding van het netwerk was de onderliggende EBITDA van het bedrijf negatief, namelijk: -3,3 miljoen euro over 2019 (in 2018 was dit -3,8 miljoen euro). In het eerste half jaar van 2019 verdubbelde het verlies van het bedrijf.n het eerste half jaar van 2019 verdubbelde het verlies van het bedrijf.

Het snellaadbedrijf annuleerde een deel van haar geplande investeringsuitgaven om, op basis van de huidige prognoses, tot in 2021 een (verhoogde) minimale kasbuffer aan te kunnen houden. Volgens het bedrijf zijn de prognoses nu te onzeker, is onduidelijk hoe lang de pandemie zal duren en wat de volledige impact ervan zal zijn.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.