Tomtom verwacht kleine omzetdaling

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tomtom verwacht groei in de locatietechnologie. (Foto: Tomtom)

Tomtom heeft in 2019 de omzet zien uitkomen op 701 miljoen euro, een plus van 2 procent. De nettowinst kwam uit op 632 miljoen euro, tegen 45 miljoen een jaar eerder.

De winst steeg fors als gevolg van de boekwinst bij de verkoop van de telematica-divisie aan Bridgestone. De boekwinst bedroeg ruim 820 miljoen euro.

Het bedrijf rekent voor 2020 op een omzet van 650 tot 675 miljoen euro. Topman Harrold Goddijn is desondanks optimistisch. “De markt voor locatietechnologie groeit hard, we hebben daar voor 1,8 miljard euro aan omzet in onze orderportefeuille staan.” De omzet in deze divisie groeide vorig jaar met 24 procent en het bedrijf verwacht dat de hoge groei aanhoudt.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Tomtom verwacht kleine omzetdaling | Automotive Online

Tomtom verwacht kleine omzetdaling

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Tomtom verwacht groei in de locatietechnologie. (Foto: Tomtom)

Tomtom heeft in 2019 de omzet zien uitkomen op 701 miljoen euro, een plus van 2 procent. De nettowinst kwam uit op 632 miljoen euro, tegen 45 miljoen een jaar eerder.

De winst steeg fors als gevolg van de boekwinst bij de verkoop van de telematica-divisie aan Bridgestone. De boekwinst bedroeg ruim 820 miljoen euro.

Het bedrijf rekent voor 2020 op een omzet van 650 tot 675 miljoen euro. Topman Harrold Goddijn is desondanks optimistisch. “De markt voor locatietechnologie groeit hard, we hebben daar voor 1,8 miljard euro aan omzet in onze orderportefeuille staan.” De omzet in deze divisie groeide vorig jaar met 24 procent en het bedrijf verwacht dat de hoge groei aanhoudt.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.