‘Daimler maakt bonussen MT afhankelijk van CO2-reductie’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ola Källenius volgt per 22 mei Dieter Zetsche op als ceo van Daimler (foto: Daimler)

Daimler gaat de bonussen van het topmanagement afhankelijk maken van de inspanningen op het gebied van CO2-reductie. Dat meldt Automotive News Europe op basis van een persconferentie door Ola Källenius, die Dieter Zetsche officieel per 22 mei opvolgt als ceo van Daimler.

Duurzaamheidsplan

Er komt een duurzaamheidsplan, zo maakte Källenius bekend, om Daimler in 20 jaar volledig klimaatneutraal te maken. Het plan, ‘Ambition 2039’, beschrijft als tussendoel dat in 2030 de helft van de auto’s die Daimler verkoopt een volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving heeft.

Källenius vertelde tijdens de persconferentie ook dat de bonussen van het managementteam van Daimler, met negen leden, deels afhankelijk worden gemaakt van het behalen van de CO2-doelstellingen uit het plan. Volgens Automotive News werd vorig jaar ruim 15 miljoen euro aan prestatiebonussen uitgekeerd, 10 miljoen minder dan in 2017.

Het bedrijf neemt de eerste stappen op weg naar CO2-neutrale productie door voor alle Mercedes-fabrieken in 2022 over te schakelen op duurzaam geproduceerde energie. De resterende CO2-uitstoot wordt dan gecompenseerd. Bosch kondigde vorige week soortgelijke maatregelen aan.

Geen gimmick

Daarnaast wordt reductie van CO2 een belangrijk criterium bij de selectie van toeleveranciers, aldus Källenius, die benadrukte dat het niet gaat om een marketing gimmick, maar om het bewaken van de positie die Daimler heeft in de auto-industrie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Daimler maakt bonussen MT afhankelijk van CO2-reductie’ | Automotive Online

‘Daimler maakt bonussen MT afhankelijk van CO2-reductie’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Ola Källenius volgt per 22 mei Dieter Zetsche op als ceo van Daimler (foto: Daimler)

Daimler gaat de bonussen van het topmanagement afhankelijk maken van de inspanningen op het gebied van CO2-reductie. Dat meldt Automotive News Europe op basis van een persconferentie door Ola Källenius, die Dieter Zetsche officieel per 22 mei opvolgt als ceo van Daimler.

Duurzaamheidsplan

Er komt een duurzaamheidsplan, zo maakte Källenius bekend, om Daimler in 20 jaar volledig klimaatneutraal te maken. Het plan, ‘Ambition 2039’, beschrijft als tussendoel dat in 2030 de helft van de auto’s die Daimler verkoopt een volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving heeft.

Källenius vertelde tijdens de persconferentie ook dat de bonussen van het managementteam van Daimler, met negen leden, deels afhankelijk worden gemaakt van het behalen van de CO2-doelstellingen uit het plan. Volgens Automotive News werd vorig jaar ruim 15 miljoen euro aan prestatiebonussen uitgekeerd, 10 miljoen minder dan in 2017.

Het bedrijf neemt de eerste stappen op weg naar CO2-neutrale productie door voor alle Mercedes-fabrieken in 2022 over te schakelen op duurzaam geproduceerde energie. De resterende CO2-uitstoot wordt dan gecompenseerd. Bosch kondigde vorige week soortgelijke maatregelen aan.

Geen gimmick

Daarnaast wordt reductie van CO2 een belangrijk criterium bij de selectie van toeleveranciers, aldus Källenius, die benadrukte dat het niet gaat om een marketing gimmick, maar om het bewaken van de positie die Daimler heeft in de auto-industrie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.