‘Volvo stopt leveringen aan Rusland’

Oorlog Oekraïne • De Zweedse fabrikant is één van de eerste grote autofabrikanten die dit besluit heeft genomen.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Veel autofabrikanten nemen maatregelen na de invasie van Rusland in Oekraïne. (Foto: Shutterstock)

Volvo Cars heeft besloten om tot nader order alle leveringen van nieuwe Volvo’s aan Rusland stop te zetten vanwege de crisis in Oekraïne. Zo meldt Automotive News Europe (ANE).

Volvo meldt aan ANE dat de beslissing is genomen vanwege ‘potentiële risico’s verbonden aan de handel in materiaal aan Rusland, inclusief de sancties die zijn opgelegd door de EU en de VS’. De autofabrikant leverde vorig jaar 9.000 auto’s aan Rusland.

Ook Volvo Trucks heeft maatregelen genomen en de fabriek in Kaluga stilgelegd; ook stopt de divisie met de verkoop van trucks in Rusland. De Duitse fabriek Daimler Truck meldde gister ook alle bedrijfsactiviteiten in Rusland te staken, waaronder de samenwerking met de Russische fabrikant Kamaz.

Tekort

Skoda meldt dat het zijn productie van de Enyaq in Tsjechië moet verminderen, omdat er leveringstekorten zijn na de invasie van Rusland in Oekraïne. Het dochterbedrijf van de Volkswagen Group heeft te kampen met een tekort aan onderdelen waardoor de productie stagneert. Door de crisis in Oekraïne hebben tal van fabrikanten, waaronder ook VW en Renault, te maken met vertragingen van onderdelen in de toeleveringsketen. 

Stellantis

Stellantis heeft twee taskforces opgericht: één daarvan houdt toezicht op de sancties die de EU en de VS hebben opgelegd aan Rusland, terwijl de andere de veiligheid van de medewerkers van de autofabriek in Oekraïne in de gaten moeten houden. Het gaat om 71 medewerkers, die vooralsnog veilig zijn, aldus het concern.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Volvo stopt leveringen aan Rusland’ | Automotive Online

‘Volvo stopt leveringen aan Rusland’

Oorlog Oekraïne • De Zweedse fabrikant is één van de eerste grote autofabrikanten die dit besluit heeft genomen.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Veel autofabrikanten nemen maatregelen na de invasie van Rusland in Oekraïne. (Foto: Shutterstock)

Volvo Cars heeft besloten om tot nader order alle leveringen van nieuwe Volvo’s aan Rusland stop te zetten vanwege de crisis in Oekraïne. Zo meldt Automotive News Europe (ANE).

Volvo meldt aan ANE dat de beslissing is genomen vanwege ‘potentiële risico’s verbonden aan de handel in materiaal aan Rusland, inclusief de sancties die zijn opgelegd door de EU en de VS’. De autofabrikant leverde vorig jaar 9.000 auto’s aan Rusland.

Ook Volvo Trucks heeft maatregelen genomen en de fabriek in Kaluga stilgelegd; ook stopt de divisie met de verkoop van trucks in Rusland. De Duitse fabriek Daimler Truck meldde gister ook alle bedrijfsactiviteiten in Rusland te staken, waaronder de samenwerking met de Russische fabrikant Kamaz.

Tekort

Skoda meldt dat het zijn productie van de Enyaq in Tsjechië moet verminderen, omdat er leveringstekorten zijn na de invasie van Rusland in Oekraïne. Het dochterbedrijf van de Volkswagen Group heeft te kampen met een tekort aan onderdelen waardoor de productie stagneert. Door de crisis in Oekraïne hebben tal van fabrikanten, waaronder ook VW en Renault, te maken met vertragingen van onderdelen in de toeleveringsketen. 

Stellantis

Stellantis heeft twee taskforces opgericht: één daarvan houdt toezicht op de sancties die de EU en de VS hebben opgelegd aan Rusland, terwijl de andere de veiligheid van de medewerkers van de autofabriek in Oekraïne in de gaten moeten houden. Het gaat om 71 medewerkers, die vooralsnog veilig zijn, aldus het concern.  

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.