Kruisweg (ALD) op Inspiration Day: Experience Centers zorgen voor snellere introducties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Kruisweg: Voor welk probleem is er een oplossing nodig. (Foto: ALD)

Kruisweg is bij ALD Automotive – dat onlangs Sternlease kocht –  betrokken geweest bij onder andere de introductie van private lease en het Mobility Experience Center. “Het risico bij innovaties is dat je te ver voor de muziek uitloopt. In ons Experience Center betrekken we klanten en prospects bij productontwikkeling, door vooral het gesprek aan te gaan. Waar zitten ze mee? Voor welk probleem is er een oplossing nodig? Dat is ook goed voor onze salesmanagers, die op deze manier niet vanuit bestaande producten leren denken maar in oplossingen voor de klanten.”

Ook op AID: ontwapenings-expert Fleur Ravensbergen. ‘Ik bracht de wapens persoonlijk naar de overheid.’

In een vraaggesprek met Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote en dagvoorzitter op Inspiration Day, gaat Kruisweg in op hoe innovaties bij ALD Automotive ontstaan en worden geïmplementeerd, maar ook over zijn eigen drijfveren. Waar haalt hij inspiratie vandaan en welke ideeën komen daaruit voort? “Natuurlijk ligt daar een belangrijke link. Als ik zie hoe Netflix met zijn abonnementsmodel werkt en hoe internetbedrijven omgaan met clicks&bricks. Dat soort dingen zie je dan als consument, maar kun je ook in je werk als voorbeeld nemen. Leasemaatschappijen zoals wij kunnen daar nog wel wat van leren.” 

Be Brilliant

Automotive Inspiration Day, het tweejaarlijkse inspiratie-evenement voor ondernemers en managers in de autobranche, probeert een kijkje over de schutting te nemen om inspiratie op te doen. En die inspiratie kun je gebruiken om je eigen ideeën te slijpen tot een mooie diamant, vandaar het thema. Op het programma staan naast Kruisweg onder meer de internationaal vermaarde regisseur Martin Koolhoven, onderhandel-expert Fleur Ravensbergen, filosoof Karim Benammar, wetenschapsjournalist Diederik Jekel, Jaap Korteweg (oprichter van het onlangs aan Unilever verkochte De Vegetarische Slager), Youtube-ster Thomas Brok. Ook vanuit de branche is er naar inspiratie gezocht. Zo deelt naast Kruisweg ook Lightyear co-founder Martijn Lammers zijn inspiratiebronnen. Dagvoorzitter is Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. Het event vindt op 11 april plaats in B. Amsterdam. Kijk hier voor informatie.

sponsorbalk v10

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Kruisweg (ALD) op Inspiration Day: Experience Centers zorgen voor snellere introducties | Automotive Online

Kruisweg (ALD) op Inspiration Day: Experience Centers zorgen voor snellere introducties

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Kruisweg: Voor welk probleem is er een oplossing nodig. (Foto: ALD)

Kruisweg is bij ALD Automotive – dat onlangs Sternlease kocht –  betrokken geweest bij onder andere de introductie van private lease en het Mobility Experience Center. “Het risico bij innovaties is dat je te ver voor de muziek uitloopt. In ons Experience Center betrekken we klanten en prospects bij productontwikkeling, door vooral het gesprek aan te gaan. Waar zitten ze mee? Voor welk probleem is er een oplossing nodig? Dat is ook goed voor onze salesmanagers, die op deze manier niet vanuit bestaande producten leren denken maar in oplossingen voor de klanten.”

Ook op AID: ontwapenings-expert Fleur Ravensbergen. ‘Ik bracht de wapens persoonlijk naar de overheid.’

In een vraaggesprek met Sander Schimmelpenninck, hoofdredacteur van Quote en dagvoorzitter op Inspiration Day, gaat Kruisweg in op hoe innovaties bij ALD Automotive ontstaan en worden geïmplementeerd, maar ook over zijn eigen drijfveren. Waar haalt hij inspiratie vandaan en welke ideeën komen daaruit voort? “Natuurlijk ligt daar een belangrijke link. Als ik zie hoe Netflix met zijn abonnementsmodel werkt en hoe internetbedrijven omgaan met clicks&bricks. Dat soort dingen zie je dan als consument, maar kun je ook in je werk als voorbeeld nemen. Leasemaatschappijen zoals wij kunnen daar nog wel wat van leren.” 

Be Brilliant

Automotive Inspiration Day, het tweejaarlijkse inspiratie-evenement voor ondernemers en managers in de autobranche, probeert een kijkje over de schutting te nemen om inspiratie op te doen. En die inspiratie kun je gebruiken om je eigen ideeën te slijpen tot een mooie diamant, vandaar het thema. Op het programma staan naast Kruisweg onder meer de internationaal vermaarde regisseur Martin Koolhoven, onderhandel-expert Fleur Ravensbergen, filosoof Karim Benammar, wetenschapsjournalist Diederik Jekel, Jaap Korteweg (oprichter van het onlangs aan Unilever verkochte De Vegetarische Slager), Youtube-ster Thomas Brok. Ook vanuit de branche is er naar inspiratie gezocht. Zo deelt naast Kruisweg ook Lightyear co-founder Martijn Lammers zijn inspiratiebronnen. Dagvoorzitter is Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck. Het event vindt op 11 april plaats in B. Amsterdam. Kijk hier voor informatie.

sponsorbalk v10

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.