‘Inalfa gaat opnieuw reorganiseren’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Inalfa dook in 2017 in het rood (Foto: Inalfa)

Autodakenfabrikant Inalfa, dat in Chinese handen is, gaat dit jaar opnieuw reorganiseren. Het Limburgse bedrijf wil onder meer kosten besparen en zijn productiecapaciteit efficienter benutten. Dat vertelt ceo Jörg Buchheim in een interview met het FD. Inalfa leed in 2017 een verlies van 29,2 miljoen euro op een omzet van 1,2 miljard euro. 

Groeistuipen

Het is de tweede reorganisatie in korte tijd. In de periode 2017-2018 sneed het bedrijf al voor 40 miljoen euro aan kosten uit de bedrijfsvoering. Buchheim geeft in het interview geen details over de aanstaande reorganisatie, maar dat er banen zullen sneuvelen, is volgens het FD zeker. 

Bij Inalfa werken wereldwijd 6.000 mensen. Het bedrijf is volgens Buchheim sinds 2012 te snel gegroeid. De nadruk lag vooral op groei van de omzet in plaats van gezonde marges. Zo legde Inalfa, volgens de twee jaar geleden aangetreden ceo, 100 euro per dak toe op een grote order voor Audi. Een nieuwe fabriek in Polen liep uit op een ‘bleeder’. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

‘Inalfa gaat opnieuw reorganiseren’ | Automotive Online

‘Inalfa gaat opnieuw reorganiseren’

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Inalfa dook in 2017 in het rood (Foto: Inalfa)

Autodakenfabrikant Inalfa, dat in Chinese handen is, gaat dit jaar opnieuw reorganiseren. Het Limburgse bedrijf wil onder meer kosten besparen en zijn productiecapaciteit efficienter benutten. Dat vertelt ceo Jörg Buchheim in een interview met het FD. Inalfa leed in 2017 een verlies van 29,2 miljoen euro op een omzet van 1,2 miljard euro. 

Groeistuipen

Het is de tweede reorganisatie in korte tijd. In de periode 2017-2018 sneed het bedrijf al voor 40 miljoen euro aan kosten uit de bedrijfsvoering. Buchheim geeft in het interview geen details over de aanstaande reorganisatie, maar dat er banen zullen sneuvelen, is volgens het FD zeker. 

Bij Inalfa werken wereldwijd 6.000 mensen. Het bedrijf is volgens Buchheim sinds 2012 te snel gegroeid. De nadruk lag vooral op groei van de omzet in plaats van gezonde marges. Zo legde Inalfa, volgens de twee jaar geleden aangetreden ceo, 100 euro per dak toe op een grote order voor Audi. Een nieuwe fabriek in Polen liep uit op een ‘bleeder’. 

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.