Lightyear gaat zonnedaken produceren bij Inalfa

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Lightyear gaat zijn zonnedaken produceren bij Inalfa Roof Systems in Venray. (Foto: Lightyear)

Zonneautoproducent Lightyear start 1 augustus met de productie van zonnedaken bij schuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems in Venray. Het hoofdkantoor van de zonneautoproducent blijft in Helmond gevestigd. Dat meldt Lightyear vandaag.

De schuifdakenfabrikant voert wereldwijd een reorganisatie door nadat de vraag naar schuifdaken daalde tijdens de coronacrisis. In Venray zijn 200 banen geschrapt op het hoofdkantoor van Inalfa, waarna de schuifdakenfabrikant de beslissing heeft genomen om zijn productie naar Polen te verhuizen. Hierdoor is kantoor- en productieruimte vrijgekomen die Lightyear nu in gebruik gaat nemen.

Testapparatuur

Hans Heijmans, coo van Lightyear, noemt de keuze voor de productielocatie van Inalfa Roof Systems in Venray logisch voor de zonneautoproducent. “Er is een schat aan testapparatuur aanwezig en Inalfa heeft gekwalificeerd automotive personeel met kennis en ervaring in de toeleveringsketen. Daarnaast kunnen wij op deze locatie nog beter samenwerken met bedrijven, scholen en universiteiten”, aldus Heijmans.

Het eerste model van de zonneautoproducent, de Lightyear One, wordt vanaf de zomer van 2022 geproduceerd door de Finse autofabrikant Valmet

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Lightyear gaat zonnedaken produceren bij Inalfa | Automotive Online

Lightyear gaat zonnedaken produceren bij Inalfa

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Lightyear gaat zijn zonnedaken produceren bij Inalfa Roof Systems in Venray. (Foto: Lightyear)

Zonneautoproducent Lightyear start 1 augustus met de productie van zonnedaken bij schuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems in Venray. Het hoofdkantoor van de zonneautoproducent blijft in Helmond gevestigd. Dat meldt Lightyear vandaag.

De schuifdakenfabrikant voert wereldwijd een reorganisatie door nadat de vraag naar schuifdaken daalde tijdens de coronacrisis. In Venray zijn 200 banen geschrapt op het hoofdkantoor van Inalfa, waarna de schuifdakenfabrikant de beslissing heeft genomen om zijn productie naar Polen te verhuizen. Hierdoor is kantoor- en productieruimte vrijgekomen die Lightyear nu in gebruik gaat nemen.

Testapparatuur

Hans Heijmans, coo van Lightyear, noemt de keuze voor de productielocatie van Inalfa Roof Systems in Venray logisch voor de zonneautoproducent. “Er is een schat aan testapparatuur aanwezig en Inalfa heeft gekwalificeerd automotive personeel met kennis en ervaring in de toeleveringsketen. Daarnaast kunnen wij op deze locatie nog beter samenwerken met bedrijven, scholen en universiteiten”, aldus Heijmans.

Het eerste model van de zonneautoproducent, de Lightyear One, wordt vanaf de zomer van 2022 geproduceerd door de Finse autofabrikant Valmet

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.