Schuifdakenfabrikant Inalfa reduceert verlies

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Inalfa

Schuifdakenfabrikant Inalfa roof Systems heeft in 2021 een nettoverlies geleden van 16,9 miljoen euro. In 2020 bedroeg het verlies nog 54,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (Ebit) steeg van -32,7 miljoen naar bijna 4 ton positief (inclusief 7 miljoen euro reorganisatielasten). De omzet bleef met 1,3 miljard gelijk. Dat blijkt uit het jaarverslag van Inalfa.

Het Venrayse bedrijf, dat eigendom is van het Chinese BHAP, verkeert al jaren in de problemen. Volgens het bedrijf werpt de forse reorganisatie zijn vruchten af. Het bedrijf meldt over voldoende liquide middelen te beschikken. Door de reorganisatie kwam er productieruimte vrij die nu door Lightyear wordt ingezet om zonnedaken te produceren.

Zwarte cijfers 

Vrijwel alle grote autofabrikanten hebben Inalfa als leverancier. Zowel afnemers als eigenaar BHAP hebben de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in Inalfa. In het jaarverslag schrijft het bedrijf dat het verwacht terug te keren in de zwarte cijfers. Daarbij merkt het op dat de huidige marktomstandigheden de snelheid van dit proces kunnen beïnvloeden.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Schuifdakenfabrikant Inalfa reduceert verlies | Automotive Online

Schuifdakenfabrikant Inalfa reduceert verlies

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Inalfa

Schuifdakenfabrikant Inalfa roof Systems heeft in 2021 een nettoverlies geleden van 16,9 miljoen euro. In 2020 bedroeg het verlies nog 54,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (Ebit) steeg van -32,7 miljoen naar bijna 4 ton positief (inclusief 7 miljoen euro reorganisatielasten). De omzet bleef met 1,3 miljard gelijk. Dat blijkt uit het jaarverslag van Inalfa.

Het Venrayse bedrijf, dat eigendom is van het Chinese BHAP, verkeert al jaren in de problemen. Volgens het bedrijf werpt de forse reorganisatie zijn vruchten af. Het bedrijf meldt over voldoende liquide middelen te beschikken. Door de reorganisatie kwam er productieruimte vrij die nu door Lightyear wordt ingezet om zonnedaken te produceren.

Zwarte cijfers 

Vrijwel alle grote autofabrikanten hebben Inalfa als leverancier. Zowel afnemers als eigenaar BHAP hebben de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in Inalfa. In het jaarverslag schrijft het bedrijf dat het verwacht terug te keren in de zwarte cijfers. Daarbij merkt het op dat de huidige marktomstandigheden de snelheid van dit proces kunnen beïnvloeden.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.