Defensie en politie ontslaan vijf mensen in tenderfraudezaak

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:

Dat meldt het ANP.

Bij fraude bij de aanbesteding bij aanschaf van dienstauto’s zou het hoofd wagenparkbeheer van defensie giften tot ruim 60.000 euro hebben ontvangen. De twee ambtenaren waren al uit hun functie ontheven.

Pon en Peugeot hadden al een schikking getroffen om verdere strafvervolging te voorkomen.

Reacties

  • Roel Hindriks

    Het zou helpen als de berichten over deze affaire eens duidelijk zouden maken wat er precies is gebeurd en wat en waarom dat niet acceptabel is. Tot nu toe zijn alleen algemeenheden genoemd en dat geeft niet de informatie waaruit valt leren wat beslist niet door de beugel kan. Verder blijkt uit geen enkel bericht hoe de leidinggevenden van de “ontslagen” of “overgeplaatste” mensen zijn aangepakt; leidinggeven gaat immers niet alleen gepaard met een hoger salaris, maar ook met verantwoordelijkheid voor wat er binnen je werkgebied gebeurt.