Amazon Vehicles: wel kijken, niet kopen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Of dat in de toekomst wel mogelijk wordt, laat het bedrijf in het midden. De site biedt nu informatie over ongeveer 7 duizend modellen, heeft een carconfigurator en een review-deel. Het is wel mogelijk om onderdelen en accessoires te kopen, zo meldt het bedrijf vandaag.

Amazon-concurrenten Ebay en Alibaba zijn actiever in de verkoop van nieuwe auto’s. Ebay probeert in toenemende mate nieuwe auto’s te verkopen. In Nederland via dochter Nieuweautokopen.nl en in Duitsland via Mobile.de, met de Nederlander Leendert Bottelberghs aan het hoofd. De Chinese tegenhanger van Amazon en Ebay, Alibaba, wil wel op grote schaal auto’s gaan verkopen, waaronder een eigen auto. Alibaba heeft zijn eigen auto inmiddels gepresenteerd. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Amazon Vehicles: wel kijken, niet kopen | Automotive Online

Amazon Vehicles: wel kijken, niet kopen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Of dat in de toekomst wel mogelijk wordt, laat het bedrijf in het midden. De site biedt nu informatie over ongeveer 7 duizend modellen, heeft een carconfigurator en een review-deel. Het is wel mogelijk om onderdelen en accessoires te kopen, zo meldt het bedrijf vandaag.

Amazon-concurrenten Ebay en Alibaba zijn actiever in de verkoop van nieuwe auto’s. Ebay probeert in toenemende mate nieuwe auto’s te verkopen. In Nederland via dochter Nieuweautokopen.nl en in Duitsland via Mobile.de, met de Nederlander Leendert Bottelberghs aan het hoofd. De Chinese tegenhanger van Amazon en Ebay, Alibaba, wil wel op grote schaal auto’s gaan verkopen, waaronder een eigen auto. Alibaba heeft zijn eigen auto inmiddels gepresenteerd. 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.