Aandelen van Rivian onderuit na terugroepactie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Rivian kampt met productieproblemen en een recall. (Foto: Rivian)

De waarde van de Amerikaanse EV-bouwer Rivian is gisteren op de beurs in Wall street met 8 procent gedaald. Investeerders reageerden bezorgd de recall van 13 duizend voertuigen waardoor bestuurders onder uitzonderlijke omstandigheden de macht over het stuur zouden kunnen verliezen.

Wat ook voor bezorgdheid zorgt is dat Rivian kampt met onderbrekingen in de productie, waardoor het onzeker is of het de productiedoelstellingen voor dit jaar wel zal halen.

Hoge verliezen

Rivian meldde in augustus al dat het verlies was verdrievoudigd en was opgelopen tot 1,7 miljard dollar. Toen waarschuwde ceo Robert Scaringe zijn aandeelhouders al dat hij verwachtte dat de hoge verliezen nog wel even zouden aanhouden, mede vanwege de achterblijvende productieaantallen.

Eerder deze week maakte grootaandeelhouder van Rivian, techreus Amazon, nog bekend meer dan een miljard euro te gaan investeren in uitbreiding van z’n EV-vloot. Rivian kondigde daarnaast aan dat het zo gaan samenwerken met Mercedes voor de productie van bestelauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Aandelen van Rivian onderuit na terugroepactie | Automotive Online

Aandelen van Rivian onderuit na terugroepactie

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Rivian kampt met productieproblemen en een recall. (Foto: Rivian)

De waarde van de Amerikaanse EV-bouwer Rivian is gisteren op de beurs in Wall street met 8 procent gedaald. Investeerders reageerden bezorgd de recall van 13 duizend voertuigen waardoor bestuurders onder uitzonderlijke omstandigheden de macht over het stuur zouden kunnen verliezen.

Wat ook voor bezorgdheid zorgt is dat Rivian kampt met onderbrekingen in de productie, waardoor het onzeker is of het de productiedoelstellingen voor dit jaar wel zal halen.

Hoge verliezen

Rivian meldde in augustus al dat het verlies was verdrievoudigd en was opgelopen tot 1,7 miljard dollar. Toen waarschuwde ceo Robert Scaringe zijn aandeelhouders al dat hij verwachtte dat de hoge verliezen nog wel even zouden aanhouden, mede vanwege de achterblijvende productieaantallen.

Eerder deze week maakte grootaandeelhouder van Rivian, techreus Amazon, nog bekend meer dan een miljard euro te gaan investeren in uitbreiding van z’n EV-vloot. Rivian kondigde daarnaast aan dat het zo gaan samenwerken met Mercedes voor de productie van bestelauto’s.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.