Bovag sleept pensioenfonds voor de rechter

Redactie Redactie
• Laatste update:

PMT voert voor meerdere branches de pensioenen uit. Daarbij ligt de zeggenschap over de inhoud van de pensioenregeling alleen bij de branche Metaal en Techniek. Sinds Bovag een eigen cao heeft, heeft de organisatie geen zeggenschap meer over de pensioenpremieverdeling. 

Hierdoor worden er wijzigingen in alle pensioenen doorgevoerd die in de cao Metaal en Techniek zijn opgenomen. Dat geldt dan ook voor werknemers die onder de Bovag-cao vallen, terwijl er in die cao mogelijk heel andere afspraken zijn gemaakt. 

Doordat Bovag geen zeggenschap heeft in het pensioenbeleid, zijn de huidige cao-onderhandelingen in een impasse geraakt. Bovag hoopt met een snelle uitspraak door de rechter de onderhandelingen weer op te kunnen pakken. 

Verbaasd 
In een reactie zegt PMT kennis te hebben genomen van de aanklacht. “Het verbaast ons. Dit is een geschil tussen de cao-partijen. Daarin zijn wij geen partij: wij zijn alleen de uitvoerder van de in de cao overeengekomen pensioenregeling”, aldus woordvoerder Annemieke Biesheuvel.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bovag sleept pensioenfonds voor de rechter | Automotive Online

Bovag sleept pensioenfonds voor de rechter

Redactie Redactie
• Laatste update:

PMT voert voor meerdere branches de pensioenen uit. Daarbij ligt de zeggenschap over de inhoud van de pensioenregeling alleen bij de branche Metaal en Techniek. Sinds Bovag een eigen cao heeft, heeft de organisatie geen zeggenschap meer over de pensioenpremieverdeling. 

Hierdoor worden er wijzigingen in alle pensioenen doorgevoerd die in de cao Metaal en Techniek zijn opgenomen. Dat geldt dan ook voor werknemers die onder de Bovag-cao vallen, terwijl er in die cao mogelijk heel andere afspraken zijn gemaakt. 

Doordat Bovag geen zeggenschap heeft in het pensioenbeleid, zijn de huidige cao-onderhandelingen in een impasse geraakt. Bovag hoopt met een snelle uitspraak door de rechter de onderhandelingen weer op te kunnen pakken. 

Verbaasd 
In een reactie zegt PMT kennis te hebben genomen van de aanklacht. “Het verbaast ons. Dit is een geschil tussen de cao-partijen. Daarin zijn wij geen partij: wij zijn alleen de uitvoerder van de in de cao overeengekomen pensioenregeling”, aldus woordvoerder Annemieke Biesheuvel.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.